Beklenen haber sonunda geldi! Milyonlarca asgari ücretli çalışana müjde: Erdoğan açıkladı, o tarihten sonra dev zam geliyor!

Beklenen haber sonunda geldi! Milyonlarca asgari ücretli çalışana müjde: Erdoğan açıkladı, o tarihten sonra dev zam geliyor!

Asgari ücretli çalışanlar dikkat! Beklenen haber sonunda geldi. Asgari ücret ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı ve maaşlara gelecek olan zam kesinleşti. Milyonlarca asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. O tarihten sonra dev zam geliyor! İşte detaylar haberimizde...

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika gelişmesi. Beklenen duyuru sonunda geldi. Milyonlarca asgari ücretli çalışana müjde! Maaşlara gelecek olan kesinleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat duyurdu. O tarihten sonra dev zam geliyor! Çalışanlar bayram edecek. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri...

Seçimlere sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş bir açıklama yapıldı. Milyonlarca çalışan bayram edecek. Erdoğan açıklamalarında maaşlara zam yapılacağını belirtti.

ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Yaşanan ekonomik krizin farkında olduklarını ve enflasyonla mücadele için farklı formüller geliştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette ülkede her şey güllük gülistanlık değil. 20 yıl öncesini hatırlıyorum ama şu sahil yolu var mıydı? Samsun’dan çık Hopa’ya kadar böyle bir yol yoktu. Şu anda burada 12 tane tüneller, geçitler var. Bütün o dağların yeşilliklerini bile izleyebiliyorsun. Bunları AK Parti’yle yaşamadık mı. Yaparsa AK Parti yapar. Eksikler de önümüzdeki dönemde aşılacaktır. Yine biz aşarız bunu." dedi.

hghghg-2023-05-06t001537-741.jpg

MİLYONLARCA ÇALIŞAN BU HABERLE BAYRAM EDECEK

Milyonlarca kişinin merak ettiği asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam için ilk defa kesin konuştu. Temmuz ayında zamların yapılacağını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon her ay düşüyor. Görüyorsunuz yüzde 43’e düştü. Her ay azala azala böyle devam edecek. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarına yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte alım gücünü artırdık. Temmuz ayında inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız."

ghhghhg-11.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Asgari ücrete ilk kez geçtiğimiz yıl ara zam yapıldı. Her yıl yeniden belirlenen asgari ücret 2023 yılında ikinci zam yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada hayat şartlarının dikkate alınarak Temmuz ayında yeniden asgari ücret düzenlemesi yapılacağını ifade etti.

hghghg-2023-05-06t001556-732.jpg

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?

2023 yılının Ocak ayında yapılan %54.66’lık zam ile beraber asgari ücret 8 bin 506 liraya yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında cevaplandırdığı soruya “ "Şimdi rakamla ilgili bir şey söylemeyeyim. Fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen birtakım parametrelerimiz var, ona göre değerlendiriyoruz." şeklinde cevap verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN