Binlerce sektör artıştan etkilenecek: Akaryakıt fiyatları yine zirvede

Binlerce sektör artıştan etkilenecek: Akaryakıt fiyatları yine zirvede

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurundaki dalgalanma nedeniyle benzin ve motorin fiyatları yükselmeye devam ediyor. Motorin, bir hafta içinde yapılan dördüncü zam ile 28 lirayı geçti. Gıda, sanayi, ulaştırma, turizm başta olmak üzere birçok sektör bu artıştan etkilenecek.

Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru devam ediyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki değişiklikler nedeniyle akaryakıt fiyatları zirveye ulaştı. Motorine bir hafta içinde dördüncü kez zam yapıldı.

Motorinin litre fiyatına son olarak bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1,38 lira zam geldi. Böylece motorinde fiyatlar İstanbul'da ortalama 28,53 lira, Ankara'da 28,66 lira, İzmir'de ise 28,68 liraya yükseldi.

Gıda, sanayi, ulaştırma, turizm başta olmak üzere birçok sektör bu artıştan etkilenecek. Artışların fiyatlara yansıması bekleniyor.

Benzin fiyatlarıysa litre başına 20,6 lirada kaldı. Yılbaşında benzinin litre fiyatı 12,91 lira; motorininse 12,76 lira düzeyindeydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN