Birikmiş parası olanlar dikkat! 'Paramızı nereye yatıralım?' sorusu yanıt buldu... Piyasanın en güvenilir iki ismi net konuştu

Birikmiş parası olanlar dikkat! 'Paramızı nereye yatıralım?' sorusu yanıt buldu... Piyasanın en güvenilir iki ismi net konuştu

Birikmiş parası bulunan ama nasıl değerlendireceğini bilemeyenlere net yanıt geldi. İki isim birleşti “Paramızı nereye yatıralım?” sorusunun yanıtını verdi. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Elinde parası bulunan ve hangi araca yatırım yapması gerektiğini bilemeyen vatandaşa açıklama Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ’dan geldi. Son dönemde artan fiyatlar dikkat çekerken hangi yatırım aracının daha karlı olduğu da merak ediliyor. Şans Sohbetleri'nde önemli açıklamalarda bulunan uzman isimler o araçları işaret etti. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

HANGİ YATIRIM ARACI TERCİH EDİLMELİ?

Piyasadaki belirsizlik devam ederken hangi yatırım aracının tercih edilmesi gerektiği sorusunun yanıtı da araştırılmaya devam ediyor. İsrail-Hamas çatışması sonrasında yaklaşık 2009 dolara kadar yükselen dolar fiyatlarını işaret eden Ağaoğlu,o seviyenin geçilmemesi durumunda altında yeni bir rekor beklentisi olmadığını söyledi. Altın rakamlarında yeni rekorların 1835-45 arasındaki boşluğun kapanması durumunda ortaya çıkacağını aktaran Ağaoğlu, boşluk bulunduğu sürece uzun süreli bir altın rallisinin görülmeyeceğini aktardı.

yatirim-araclari.jpg

Altının yükselmesi için uygun seviyede bulunmadığını aktaran Ağaoğlu, Amerika'daki son enflasyon verilerinin hem altını hem de gümüşü rahatlattığına aktardı. Yüksek faiz ortamının uzun süre devam etmeyeceğini söyleyen uzman isim enflasyonun kontrol altına alınmaya başlandığını söyledi.

FAİZ İNDİRİMİ OLACAK MI?

Avrupa Merkez Bankası'nın Nisan-Mayıs ayları gibi FED'in ise Haziran ayı gibi indirim yapacağı varsayımını işaret eden Güldağ’a yanıt Ağaoğlu'ndan geldi. 2024 yılının ilk yarısında yüksek Faizin görüleceğini belirten Ağaoğlu 3 çeyrekten itibaren faiz indirimi olabileceğini aktardı. Altın ve gümüşte hareketin hızlandığı görülürken gümüşte kapanış itibariyle 23,90'ın üstüne çıkamadığı durumda düzeltme olacağı belirtildi.

dolar-aa.jpg

Önümüzdeki hareketliliğin çok hızlı olduğunu ifade eden Ağaoğlu, 6 gün içerisinde bu seviyeye ulaştığını vurguladı. önümüzdeki haftayı işaret eden Ağaoğlu her iki metal içinde kritik bir seviye olduğunu söyledi.

EN ÇOK HANGİ ARAÇ GETİRİ SAĞLIYOR?

2010 yılından bu yana hangi yatırım aracının en yüksek getiriyi getiriyi sağladığını açıklayan Güldağ, 5 yıl altın, 4 yıl borsa ve 4 yılda dolar da en yüksek getirinin alındığını aktardı. Riskten korumanın en önemli yolunun çeşitlendirilmesi düzgün yapılan bir portföy oluşturmak olduğunu söyleyen uzman isim, neye yatırım yapılması gerektiği hakkında uzun uzun düşünmeye gerek olmadığını vurguladı. Güldağ, “ Nelerin en çok getirdiği belli. O yıl hangisinin en yüksek getiriyi sağlayacağını tahmin etmek çok zor olabilir. Ama eğer portföyünüzü bu kazananlar arasından çeşitlendiriyorsanız büyük sıkıntı yok anlaşılan.” dedi.

altin-yatirim-001.jpg

2010 ile 2022 tarihleri arasındaki tabloya değinen Güldağ her yıl altın, borsa ya da dövizin mutlaka kazandırdığını haktardı. Bu araçların getiri sağlama oranlarının birbirine yakın olduğunu ifade eden uzman isim, vatandaşın basit bir paylaştırma yaparak birbirlerine yakın kazanım sağlayabileceğini aktardı. Ancak riskleri iyi bilip tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Güldağ, risksiz görülen altının bile bir hayli risk içerdiğinin altını çizdi. Herkesin elinde mutlaka bir miktar nakit parası olması gerektiğinin altını çizen Güldağ, “Mutlaka bir kısım nakdiniz olsun. Ne zaman karşınıza neyin çıkacağını bilemezsiniz. diyor. Herhalde Türkiye için bu iyice geçerli.” dedi.

SEÇİMLERDEN SONRA PİYASA NASIL OLACAK?

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin ardından hızlı bir Yükseliş beklentisi olduğunu ifade eden Güldağ, Kurda görülen kontrollü tırmanışın seçim sonrasında sert düzelme beklentisini yeniden ortaya çıkarabileceğini aktardı. TL'deki kontrollü devalüasyonun hem ihracat hem de ithalat fiyatlarındaki dengeleyici bir etki yapabileceğini aktaran Güldağ, döviz tutarlarını TL'ye dönmesinin sağlanmasa bile dövize geçişin kısmen engellenebileceğini aktardı.

petrol-2.jpg

2024'TE PETROL NE KADAR OLACAK?

Petrol fiyatlarının düşüşe geçtiğini işaret eden Güldağ, 78 dolar seviyesini işaret etti. Yıl sonuna kadar Petrol fiyatlarının 75-80 arasında gidip geleceğini ifade eden Ağaoğlu, Türkiye için pozitif bir tablo oluşturacağını işaret etti. Kısa süreli fiyat yükselişinin İsrail Hamas savaşı nedeniyle olduğunu altını çizen Ağaoğlu, durumun kısa süreli bir Trend olduğunu aktardı.

2024 yılında doların 100 dolar seviyesinde olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Ağaoğlu, İran ve özellikle Hürmüz Boğazı'nın kapanma nedenlerini petrolün yükselmesine neden olabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN