Bitcoin’deki yükseliş devam ediyor: 51.000 doların üstüne çıktı!: Zirve ne kadar sürecek

Bitcoin’deki yükseliş devam ediyor: 51.000 doların üstüne çıktı!: Zirve ne kadar sürecek

En yaygın kripto para birimi Bitcoin 51 bin 600 dolar seviyesinde ilerliyor. BTC, dün açıklanan ABD enflasyon verisiyle birlikte yükselişine kısa bir ara verse de bugün yükselişine tekrardan devam ediyor. Bitcoin'de bu seviye en son Kasım 2021’de görülmüştü.

Dün açıklanan ABD verilerinin ardından sert bir düşüş yaşayan ve 48.300 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin’de fiyatın 51.000 doları aşması büyük bir heyecan yarattı. Bir diğer yandan önemli bir gelişme de Bitcoin’in market hacminde yaşandı. BTC, 5 Aralık 2021 gününün ardından ilk kez 1 trilyon dolar seviyesini aştı.

Analistler bu seviyedeki alım opsiyonlarının yatırımcıların yükseliş beklentisi içinde olduğunu gösterdiği belirtilirken yüksek seviyelerdeki toplu alım opsiyonlarının tecrübeli yatırımcılar arasındaki yükseliş eğilimini yansıttığını ifade etti. Bu noktada analistlerin bazıları yükselişin devam edeceğini düşünürken bazıları da bu seviyelerden bir düzeltmenin gelebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

NİSAN AYI SONUNDA BİTCOİN HALVİNG YAPILACAK

4 yılda 1 kez yapılan Bitcoin Halving, 2012'de, 2016'da, 2020'de ve son olarak önümüzdeki Nisan ayının sonunda ya da Mayıs ayının başında yapılacak. Bu iki unsur ve kripto para piyasasını ciddi anlamda ilgilendiren Fed'in faiz indirim sürecine başlayabileceği beklentisi Bitcoin/dolar paritesi ya da alt coinlerin yükselişine, Bitcoin'in Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmasını sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN