BofA: Türk bankaları için 2024 geçiş yılı olacak

BofA: Türk bankaları için 2024 geçiş yılı olacak

ABD’nin en büyük ikinci bankası Bank of America, Türk bankalarının hedef fiyatlarında güncellemeye gitti. BofA, Türk bankaları için kâr tahminlerini yüzde 14 artırırken, hedef fiyatlarını da revize etti. Banka, 2024’ü umut verici bir 2025 yılı öncesinde geçiş yılı olarak gördüğünün altını çizerken, ilgili raporda, “Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi için tavsiyemiz ‘AL’ oldu. Kamu bankaları Halkbank ve Vakıfbank için ‘düşük performans’ notlarımızı yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America (BofA), Türk bankaları için kâr tahminlerini yüzde 14 artırırken, hedef fiyatlarını da revize etti. Banka, 2024’ü umut verici bir 2025 yılı öncesinde geçiş yılı olarak gördüğünün altını çizdi. Türk bankaları için hisse başına kâr tahminlerini ortalama yüzde 14 artıran banka, Halkbank ve Vakıfbank için ‘düşük performans’ notlarını yineledi. BofA analisti David Taranto, ‘geçiş yılı’ olarak adlandırdığı 2024’ün ikinci yarısında sektörde bir toparlanma beklentisine atıfta bulunarak, özel bankaların ‘yeniden değerlenmeye hazır’ olduğunu yazdı.

BofA yayınladığı raporda şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türk özel bankaları için olumlu görüşümüzü sürdürüyoruz. 2024-26 hisse başına kâr tahminlerimizi ortalama yüzde 14 artırıyoruz. Çünkü, 2024 ilk çeyrekteki durağan kârlılığın, 2024 ikinci yarıda özellikle de 2024 son çeyrekte hızlı bir toparlanma ile fazlasıyla telafi edilmesini bekliyoruz. Bu nedenle 2024 yılını, kârlılıkların artmasını, TÜFE’nin düşmesini ve fiyat/defter değeri büyümesinin büyük olasılıkla yıllık kârları aşmasını (yukarı yönlü risk) beklediğimiz umut verici bir 2025 yılı öncesinde bir geçiş yılı olarak görüyoruz. Bunun yakın olmayabileceğini kabul ediyoruz, ancak trend net görünüyor ve piyasalar ileriye bakıyor. Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi için tavsiyemiz ‘AL’. Bu arada, kamu bankaları Halkbank ve Vakıfbank için ‘düşük performans’ notlarımızı yineliyoruz.”

Bu ayın başlarında Goldman Sachs da Türk bankaları için kazanç tahminlerini yükseltmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN