Boğaz'ın incisi 'Beyaz Köşk' 835 milyon TL'ye satışa çıktı

Boğaz'ın incisi 'Beyaz Köşk' 835 milyon TL'ye satışa çıktı

Boğaz'ın en değerli yapılarından "Beyaz Köşk", üç kez alıcı bulamayınca dördüncü kez satışa çıkarıldı. 950 milyon liralık fiyatı 115 milyon lira indirimle 835 milyon liraya düşürüldü.

İstanbul Boğazı'nın en değerli yapılarından biri olan ve eski sahibi FETÖ firarisi Akın İpek olan "Beyaz Köşk", fiyatında yapılan 115 milyon liralık indirimle dördüncü kez satışa sunuldu. Daha önceki üç ihalede alıcı bulamayan köşk için yeni satış fiyatı, 950 milyon liradan 835 milyon liraya çekildi.

Ekonomim'in haberine göre, FETÖ ait soruşturmalar kapsamında, firari iş insanı Akın İpek'in Koza-İpek Holding'ine bağlı tüm şirketler ve mal varlıkları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmişti. Bu mal varlıkları arasında, dünyanın en değerli gayrimenkullerinden biri olarak gösterilen Beyaz Köşk ve Kahverengi Köşk de bulunuyordu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında üçüncü kez ihaleye çıkarılan köşkün fiyatı, o dönemde 950 milyon liradan 925 milyon liraya düşürülmüştü. Ancak, bu indirime rağmen alıcı çıkmayınca, köşk yeniden satışa çıkarıldı.

Yapılan son indirimle Beyaz Köşk'ün yeni satış fiyatı 835 milyon liraya geriledi. Konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderen yetkililer, Boğaz'ın bu nadide yapısı için yeni alıcıların çıkmasını umuyor.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz mülkiyetindeki İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Bebek Mahallesi 1259 ada 132 -133 parsel'de bulunan gayrimenkulümüzün satışının yapılması amacıyla;

Muhammen bedel olan 810.000.000 TL+ KDV'den az olmamak kaydıyla, gayrimenkul satış şartnamesi ile ihale düzenlenmesi ve ihale sürecini yönetmek üzere "İhale Komisyonu" kurulmasına, ihalenin 30.09.2025 tarih ve saat 14:00'de, şirketimiz adresi olan Uğur Mumcu mahallesi FSM Bulvarı N310 Yenimahalle Ankara adresinde, açık teklif - açık arttırma yoluyla yapılmasına, oy birliği ile karar vermiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN