Ak Parti'den 15 maddelik teklifle yapılandırma isteği

Ak Parti'den 15 maddelik teklifle yapılandırma isteği

Ekonomik hayata ilişkin düzenlemeler kapsamında AK Parti milletvekilleri, matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırmasını da içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti grubu, ekonomik hayata ilişkin düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini TBMM'ye ilettiğini söyledi.

Teklifte matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırması gibi konularda düzenlemelerin yapılması yer alıyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, teklifte 7256 sayılı kanundan yararlanmak üzere başvurduğu halde gerekli ödemeleri yapamaması nedeniyle kanunu ihlal etmiş olanları da kapsayacak şekilde kesinleşmiş alacaklar için yeniden düzenleme yapılması öngörüldü.

Bu kişilerin kesinleşmiş borçlarının yapılandırılması ve taksitler halinde ödenmesi imkanı teklifte yer alırken, kesinleşmiş borçlar dışında ihtilaflı aşamada bulunan veya henüz inceleme ve takdir işlemleri tamamlanmamış borçların da ihtilaflara son verilmesi ya da yeni ihtilaflar başlatılmaması amacıyla düzenleme yapılması öngörüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN