Borcu olanlar için son fırsat! İslam Memiş'ten düşüş tüyosu... Yatırımcılar doğru karar vermeli

Borcu olanlar için son fırsat! İslam Memiş'ten düşüş tüyosu... Yatırımcılar doğru karar vermeli

Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TCMB tarafından paylaşılan faiz kararı gündemdeki etkisini sürdürüyor. Piyasada yaşanan depremin ardından döviz borcu olanlara seslendi. Peki yatırımcılar bu durumda ne yapmalı? İşte tüm detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı sonrasında uzmanlardan dikkat çeken paylaşımlar geliyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, bu duruma karşı sesizliğini bozdu. Faiz kararının beklenenin çok üstünde olmasıyla birlikte ileri tarihli yaşanabilecek gelişmeleri takipçileriyle paylaştı. Dövize borcu olanlara seslenen uzman isim tek tek anlattı.

BEKLENMEYEN KARAR

TV100'de paylaşılan yazısı ile birlikte ekonomi gündeminde yerini aldı. İsabetli tahminleriyle bilinen uzman isim yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan faiz kararı hakkında konuşan uzman isim politika faizinin son alınan karar ile yüzde 25'e yükseldiğini duyurdu.

Piyasada genel beklenti 250 baz puan olurken TCMB tarafından alınan karar ile 750 baz puan artışa gidildi. Türkiye'yi şaşırtan olay tüm dünyanın dikkatini çekti. Sürpriz faiz kararı sonrasında döviz kurlarında ve altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Yüzde 6 civarında değer kaybeden dolar kuru 27,25 TL'den 25,20 TL'ye kadar gerileme kaydetti. Haftayı ise 26,50 TL ile kapatan dolar kurunda dalgalanmalar oldukça hızlı gerçekleşti.

at71ay-x-s2w0.jpg

BORCU OLAN DİKKAT ETSİN

2023 yıl sonu için dolar tahminlerinin devam ettiğini vurgulayan uzman isim 29,70 TL'ye yükseleceğini öngörüyor. Dolar kuruna borcu olanların bu detaya dikkat etmesini söyledi. Sadece dolarda değil diğer yabancı para birimlerinde de yükseliş öngörüsünün sürdüğünü açıkladı. İslam Memiş, yatırımcıların piyasada bulunan üç kur farklılığına karşı dikkat etmesi konusunda uyarılar yaptı.

Gram altın fiyatındaki farkı oldukça fazla olduğuna dikkat çeken uzman isim resmi kurda 1.625 TL, bankada 1.650 TL, serbest piyasada ise 1.710 TL olduğunu duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN