BOTAŞ'a LNG alımı için Alman kredisi: Üç yıl vadeye hazine garantisi

BOTAŞ'a LNG alımı için Alman kredisi: Üç yıl vadeye hazine garantisi

BOTAŞ, sıvılaştırılmış doğalgaz alımı için Almanya'dan istediği finansmanı aldı. BOTAŞ Deutsche Bank'tan 929 milyon dolar kredi aldı. Üç yıl vadeli, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantili kredinin büyüklüğünün artırılabileceği belirtildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımı için Deutsche Bank'tan 929 milyon dolar tutarında kredi aldı.

Haber Bloomberg ajansında yer aldı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden beri çok sayıda ülke enerji konusunda Rusya'ya olan bağımlılığı azaltmak için adım atıyor.

Deutsche Bank kredisi BOTAŞ'ın 3 yıl vadeli kredi ile ABD, Katar ve Cezayir gibi 10 ülkedeki önceden belirlenmiş tedarikçilerden LNG alımına olanak sağlayacak.

ÜÇ YIL VADEYE HAZİNE GARANTİSİ

Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada, üç yıl vadeli, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantili kredinin büyüklüğünün artırılabileceği belirtildi.

Deutsche Bank A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Orhan Özalp, bankanın ulaşım, altyapı ve enerjide gelecekte de “selektif projeleri destekleyeceğini” belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN