Bu haberi okuyan Euro almaya koşacak! İslam Memiş Euro için tarih verdi: 30 TL olacak!

Bu haberi okuyan Euro almaya koşacak! İslam Memiş Euro için tarih verdi: 30 TL olacak!

Yatırım aracı olarak dolar tercih edenler bu rakamı gördükten sonra euro almak için döviz bürolarına akın edecek. Uzman isim İslam Memiş, dolar kurunun 23 TL çıkmasıyla beraber bugünkü yazısında piyasada haziran ayında neler olacağını açıklarken euro için yapılan tahmin duyanları şaşırttı. İşte, Memiş'ten euro tahmini...

Haziran ayında döviz kurlarında neler yaşanacağı sıkı takip edilirken resmi kur ile serbest piyasalar arasındaki farkın kapandığına değinildi. Gram altın fiyatları ise serbest piyasalarda yaklaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldikten sonra piyasa ilk haftasına girilmesiyle Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş, euronun geleceği seviyeyi duyurdu.

BİST 100 endeksi 5 bin 439 seviyelerine çıkış yakalarken rekor kırdı. Fakat dolar kuru kısa vadede yükselişe geçmesiyle ilk sıralarda yer aldı. Çünkü bunu destekleyen üç unsur var 1- EUR/USD paritesi 1,0667 seviyesine gerilemesi oldu. Döviz kurlarında ki baskıların serbest bırakılmasıyla beraber düşüş olmayacağına değinildi.

BİST 100 endeksi 4.850 - 5.400 puan aralığında yer alırken kar satışlarının başlamasıyla beraber yatay seyirde devamlılık gösterdi. Dolar kuru ise 20-22 TL aralığında yer alırken teknik açıdan 20,88-20,55 lira destek seviyeleri bulunurken yıl içerisinde ise 24-25 seviyesinde olacağı belirlendi.

Euro tahmini

EURO'DA TL KURU

21,50 güçlü destek seviyesinde yer alan veriler üzerine düşüşlerin kalıcı olmayacağı belirtilirken yaz aylarında ise 28-30 lira seviyelerinde beklemeye geçildi.

GRAM ALTIN

1.350 - 1.400 TL aralığında olan gram altın fiyatları kısa vade için 1.350 TL altında yer alırken yıllık öngörüleri gerçekleşti. Bu sene içerisine öngörüm 1.450 TL devamında 1.550 TL olacağı tahminler arasında yer alırken 13 Mayıs tarihinde ise 1.516 TL serbest piyasalarda bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN