Bu kadarı da pes dedirtti! Matrah indiriminden sonra bayilere giden müşteriye otomobil yok diyen fırsatçılar stokçuluğa başladı

Bu kadarı da pes dedirtti! Matrah indiriminden sonra bayilere giden müşteriye otomobil yok diyen fırsatçılar stokçuluğa başladı

Otomobillerdeki ÖTV matrah düzenlemesinin ardından kimi modellerin fiyatı düşerken, bayilerdeki yoğunluk da arttı. Ancak bayiye giden müşteriler umduklarını bulamadı. Kimi bayi sahipleri müşteriye otomobil yok dese de stok yaptıkları düşünülüyor.

Otomobillere gelen ÖTV matrah düzenlemesi sonrasında fiyatlar düşmeye başladı. Düşen fiyatı fırsat bilen vatandaşlar bayilere akın etseler de otomobil yok cevabını alınca şaştı kaldı. Bayilerin bu hareketi otomobil fiyatlarına zam yapılacağını düşündürdüğü gibi bayilerin stok yaptığı ihtimalini de akıllara getirdi.

ARAÇ VAR AMA YOK!

ÖTV matrah düzenlemesi kapsamında matrah alt limiti 120.000 TL'den 184.000 TL'ye çıktı. Yapılan değişiklik sonrasında 595.000 TL ve altında olan arabaların fiyatlarının inmesiyle vatandaş bayilere akın etti. Ancak bayilerden aldıkları araç yok Aralık ve Ocak ayında gelin cevabını şaşkına döndüler. Ayrıca galerilerde yer alan birçok 0 araç dikkat çekerken, bayi sahipleri o araçların geçmiş siparişler olduğunu söylüyor. Bu gelişmeler ise akıllara "Otomobillere zam mı gelecek?" sorusunu getirdi.

 0 otomobillere zam mı gelecek

YENİ YILDA FİYATLAR ARTACAK MI?

Galerilere akın eden vatandaşa araç yok Aralık ve Ocak ayında gelin diyen galericiler şimdiden zam sinyalini verdi. Bu gelişme sonrasında yeni yılda otomobillere zam yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN