Bu sefer müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Tam 272 bin 419 personel alınacak: İŞKUR kayıtları başladı koşun

Bu sefer müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Tam 272 bin 419 personel alınacak: İŞKUR kayıtları başladı koşun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un yaptığı bir araştırma sonucunda 272 bin 479 personel açığı olan iş olduğunu tespit ettiklerini duyurdu. Açık iş ilanında yer alan sektörler ile meslekler ise belli oldu. Peki, İŞKUR hangi alanlarda alım yapacak? İŞKUR personel alım başvurusu nasıl yapılır? İşte o soruların yanıtı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 272 bin 479 personel açığı olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı; "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz." ifadeleriyle duyurdu.

Bakan Işıkhan açıklamasında, "En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 yılı 3'üncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı. Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik" dedi.

ct-h-7-ic.jpg


BU SEKTÖRLERDE AÇIK İŞ İLANI OLDUKÇA YÜKSEK

Bakanlığın yaptığı açıklama doğrultusunda, açık iş sayısı önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29,3 oranında artış gösterdi. Açık iş oranının en fazla olduğu sektörler ise; bilgi ve iletişim, inşaat, imalat sektörleri oldu.

Açık iş oranının en fazla olduğu meslekler de; özel güvenlik görevlisi (silahsız), garson ve paketleme işçisi olarak kaydedildi.

En çok işçi talebinde bulunan sektörler ile en çok işçi aranan mesleklere dair ilanlara ve başvuru sayfasına İŞKUR resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN