Bu tarihe dikkat! Dolar bir gecede o rakama kadar düşecek, doları olanlar perişan olabilir

Bu tarihe dikkat! Dolar bir gecede o rakama kadar düşecek, doları olanlar perişan olabilir

Ülkemizde sürekli olarak değişen dolar kurunda yeniden dalgalanmalar görülüyor. Seçim öncesinde hareketlilik yaşayan dolar kuruna dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye başladı. Dolar kurunun seçim öncesinde çakılacağını belirten uzmanlar gündeme bomba gibi bir iddia ile resmen sallandırdı. Seçim öncesinde dolar tahminleri üst üste geliyor. Peki dolar ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Yatırımcılara dolar uyarısı geldi!

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları endişelendirmeye başladı. 2023 yılına girilmesiyle birlikte sürekli olarak inişli ve çıkışlı veriler kaydeden dolar kuruna dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Birçok uzman isim seçim gününü işaret etse de yatırımcılar oldukça endişeli. Enflasyonun yanı sıra hayat pahalılığında önemli bir rol oynayan dolar kurunun nasıl bir yol çizeceğine dair tahminler bulunuyor.

Seçim olması dolayısıyla dolar kuruna büyük bir darbe vurulacağı iddia ediliyor. Seçim öncesinde 10 TL'ye kadar düşeceği iddia edilen dolar kurunun piyasaya olumlu yansıyacağı yönünde açıklamalar da geliyor. Uzman isimler doların çakılacağı güne dair tahminlerini kısa bir süre önce paylaştı.

dolar56-ibdu-cover.jpg

Seçim vakti dolara ne kadar olacak?

Ülkemizde her geçen süre zarfında yükselen enflasyon ile birlikte dalgalanan dolar kuru hayat koşullarını zorlaştırmaya devam ediyor. Hayat pahalılığının artmasında büyük rolleri olan enflasyon ve dolar kurunun seçim öncesinde büyük oranda düşmesi bekleniyor. Hükümet tarafından seçim öncesinde müdahale edileceğine dair iddialar büyük ilgi gördü.

Hükümet tarafından 2021 yılının aralık ayında piyasaya sürülen kur korumalı mevduat hesabı ile birlikte dalgalanan dolar kuruna müdahalede bulunmuştu. 2022 yılında alınan Merkez Bankası faiz kararları ise doların yeniden yükselmesine neden oldu.

Yaklaşan seçimler ile birlikte milyonlarca yatırımcı hükümetten müdahale beklentisine girdi. Ankara kulislerinde ise doların 10 TL'ye düşeceğine dair iddialar kulaktan kulağa geziyor.

fvrj054xoairg8p-001.jpg

Dolar kuru 10 TL'ye düşecek mi!

Dünya Gazetesi yazarı Alaaddin Aktaş tarafından yapılan yorumlara göre 2021 yılında devreye sokulan kur korumalı mevduat hesaplarının Türkiye'nin başına bela olduğunun altını çizdi. Alaaddin Aktaş'a göre dolar kuru daha fazla gerilemeyecek.

Dolar kurunun gerilemeyeceğini söylese de seçim öncesinde büyük bir patlamanın yaşanabileceğini de vurguladı. Alaaddin Aktaş dolar kurunun 10 TL'ye değil 30 TL'ye yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN