Bu ürünleri satın almak güçleşti! Temel ihtiyaç ürünlerine okkalı zam: Etiketler hızla değişti

Bu ürünleri satın almak güçleşti! Temel ihtiyaç ürünlerine okkalı zam: Etiketler hızla değişti

Her yeni güne bir zam haberi ile uyanmaya alıştığımız son zamanlarda vatandaşı isyan ettirecek türden bir zam haberi daha geldi. İşte detaylar…

Zam haberleri birbirini kovalamaya devam ediyor iken zincir marketler den gelen zam haberi vatandaşı çileden çıkartacağa benziyor. Detaylar haberimizde…

banka

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE BÖYLE ZAM DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞTİ!

Geçen yıl daha fazla zam vardı,ama bu sefer farklı. Yemek masasının vazgeçilmezi olan standart ürünler eşi görülmemiş bir şekilde arttı. İşte bugün bizi şoke eden zamlar...

Ekonomistlerin seçimden önce söyledikleri kehanet değildi. Çünkü çoğu merkez bankası verilerine ve yayınlanan rakamlara dayanarak ekonominin ne olacağına dair tahminlerde bulundu. Döviz kurunda beklenen değerlenmeyi kaydeden iki lider, A'dan Z'ye her şeyin zamlanacağını ancak zam miktarının görülmemiş oranlara ulaşacağını söyledi.

Seçim öncesinde baskılanan dolar yükseldi. Banka şu anda USD kurunu 22.2447 TL'den, Euro'yu ise 23.809 TL'den satıyor. Bu kur artışlarına ilk tepki akaryakıttan geldi. O zamandan beri akaryakıt fiyatları önemli ölçüde arttı ve benzin ve motorin fiyatları yeni fiyat listelerine göre güncellendi. Ancak bu artışların kurdaki değerlenmeye paralel olarak önümüzdeki Pazartesi günü tekrar güncelleneceği belirtildi.

Benzin İstanbul'da 21,21 TL/LT, Antalya'da 22,06 TL/LT, motorin İstanbul'da 19,39 TL/LT ve Antalya'da 20,33 TL/LT'den satılıyor. Pazartesi’den Cumaya kadar sürecek olan fiyat artışının İstanbul benzini 23-24 TL, İstanbul motorini 21-22 TL seviyelerine çekmesi bekleniyor.

Akaryakıt zammı konuşulmadan önce ekmek fiyatının 10 TL'ye çıkacağı belirtildi. Şu anda 200 gramdan 5 TL'ye satılan ekmeğin ağırlığının 220 gram yapılıp fiyatının ise 10 TL'ye çıkarılacağı söyleniyor. Ayrıca günümüzde özellikle temel ürünlerde önemli bir artış görüyoruz.

Bugün Migros, A101, BİM, ŞOK gibi zincir marketleri ziyaret edenler pirincin fiyatını görünce şok oluyor. Bugüne kadar 1kg pirinç 63TL'yi geçti. Konu edinilen zamlar sadece pirinç, nohut, fasulye ve mercimek gibi bakliyatlarda yapılmadı. Tüm gıdalarda önemli artışlar görüldü.

banka

Yapılan zamlar arasında çay içinde zam olduğu konuşuluyor. Çay fiyatlarına yüzde 40 zam geldiği söyleniyor ancak zam henüz market etiketlerine yansımadı. Gündem bu zamlarla meşguldü ama Çaykur Altınbaş, Filiz gibi en çok satan dökme çayların çoğunu market raflarında göremedik.

banka

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN