BYD Yuan UP: 11 bin dolara sportif tasarımı ve uzun menzili ile dikkat çeken yeni SUV

BYD Yuan UP: 11 bin dolara sportif tasarımı ve uzun menzili ile dikkat çeken yeni SUV

Elektrikli otomobil devi BYD'den yeni modeli tanıtıldı. Sportif tasarımı ve uzun menziliyle sadece 11 bin dolara dikkat çeken SUV'da iki farklı menzil seçeneği bulunuyor. BYD Yuan Up modeli paylaşıldı. İşte tasarımı ve özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasasına BYD yeni bir isim katmayı başardı. Ucuz ve yüksek menzilli olan Yuan Up için bugün itibariyle fragman yayımlandı. Görüntülenen modelin yakın zamanda piyasada yerini alması bekleniyor.

481ab71e-2ea6-4c7d-bf6c-70df2268a707.jpg

BYD, yeni A0 sınıfı SUV modeli Yuan UP'a ivme kazandırmak amacıyla 23 Ocak'ta resmi bir fragman yayınladı. Son dönemde aracın iç mekanına ve gerçek yol testlerine ait casus fotoğrafların ardı ardına ortaya çıkması, Yuan UP'ın Mart ayında piyasaya sürülmesine yönelik beklentileri arttırıyor.

BYD'nin e-platform 3.0 üzerine inşa edilen ilk A0 sınıfı SUV modeli olan Yuan UP, geçen yıl Aralık ayında Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni otomobil kataloğunda yer almıştı. Bazıları, bu modelin Yuan Pro'nun yerini alacağına ve Yuan Pro ile Yuan Plus arasında bir konumlandırmaya sahip olacağına inanıyor.

821da635-50d1-46d6-ba47-76b97c62942a.jpg

TASARIM

Yuan UP'ın boyutları, 4310 mm uzunluk, 1830 mm genişlik ve 1675 mm yükseklik olarak belirlenmiş; 2620 mm'lik bir dingil mesafesine sahip. Yuan Pro'dan biraz daha küçük bir gövde uzunluğuna sahip olan Yuan UP, daha büyük bir dingil mesafesiyle dikkat çekiyor. Tasarım açısından mevcut Yuan serisinden farklı bir görünüm sergileyen Yuan UP, son aile tarzı tasarımı benimseyerek, ön yüzde ve kapıların altında geniş siyah kaplama panelleri ile daha sağlam ve sportif bir görünüm sunuyor. Yeni otomobil, "yedi puan havalı ve üç puan sevimli" olarak tanımlanıyor.

Yayınlanan fragmanda, karanlıkta oldukça keskin görünen DRAGON FACE'in yeni tasarım diline sahip farları dikkat çekiyor. İç mekan tasarımı açısından, daha önce sızan casus fotoğraflara göre, Yuan UP üç kollu çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi ve daha büyük bir merkezi kontrol ekranı ile donatılmış. Ayrıca, çok sayıda fiziksel düğmeyle zenginleştirilmiş bir düğme tasarımına sahip.

0340a03f-ffca-4f6c-ba8b-f7bcca6a2a6a.jpg

İKİ FARKLI MENZİL SEÇENEĞİ

Performans olarak, Yuan UP maksimum 130kW gücünde sabit mıknatıslı senkron bir tahrik motoru kullanıyor. Aracın 501 km ve 601 km'lik iki farklı seyir menzili seçeneği ile gelmesi bekleniyor.

Yuan UP'ın fiyatı hakkında şu anda birçok spekülasyon mevcut. Genel beklenti, aracın fiyatının 11 bin dolar ile 14 bin dolar (yaklaşık 330 bin - 420 bin TL) arasında olacağı yönünde. Bu yeni SUV modelinin, sportif tasarımı ve uzun menziliyle pazarda önemli bir yer edineceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN