Çalışanlar bu açıklamalara dikkat kesildi! Asgari ücret zamları belli oldu! O rakamlar işaret edildi!

Çalışanlar bu açıklamalara dikkat kesildi! Asgari ücret zamları belli oldu! O rakamlar işaret edildi!

Seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte asgari ücrette yaşanan gelişmeler de yakından takip ediliyor. 2022 yılında iki kez yapılan asgari ücret zamlarının 2023 yılında da yapılması bekleniyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı işaret edilirken alt sınırda belli oldu. İşte asgari ücret alt sınır detayları…

Seçim sürecinin ardından asgari ücrete yapılacak zamlar da tartışılmaya başladı. Gözler yeni kabineye çevrilirken gündemdeki ilk konunun da asgari ücret çalışmaları oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken Asgari Ücret Tespit Komisyonu da ara zam için Temmuz ayını işaret etti. Haziran ayının başında yapılacak toplantıda ise mayıs ayı enflasyon oranları dikkate alınacak. Merakla beklenen asgari ücret alt sınırı belli oldu. İşte asgari ücret alt sınır detayları…

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM BELLİ OLDU

Seçimlerden önce duyurulan asgari ücret ara zam çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yürütülüyor. Bakan Bilgin zamlar ile birlikte asgari ücret için 500 doları işaret etti. Asgari ücret ödemeleri için 10.000 TL rakamları konuşulurken net asgari ücret tutarının ise refah payının belirlenmesi ile netleşeceği aktarıldı.

para-verilmesi.jpg


MALİYET 14.000 TL OLACAK

Sabah’ta yer alan açıklamalar doğrultusunda yeni asgari ücret tutarlarında enflasyon rakamlarının belirleyici olacağı belirtildi. 6 aylık enflasyon artışının %20 ile 30 arasında değişeceği belirtilirken güncel rakamlarda netleşmeye başladı.

paralarr.jpg
Asgari ücret tutarlarına %20 zam yapılması durumunda net ücretin 10.207 TL olacağı belirtilirken brüt rakamın ise 12.800 TL olacağının altı çizildi. Bu kapsamda yapılan zamlar ile birlikte işverenin maliyeti ise 14.109 olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN