Cebindeki parayı katlamak isteyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Ay ay sermayenin gideceği yatırım araçları belli oldu

Cebindeki parayı katlamak isteyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Ay ay sermayenin gideceği yatırım araçları belli oldu

Enflasyondaki artış karşısında vatandaş cebindeki parayı korumanın yollarını ararken kritik uyarı işin uzmanından geldi. Cebindeki parayı katlamak isteyenler dikkat! Ay ay sermayenin gideceği yatırım araçları belli oldu. İşte detaylar…

Enflasyona karşı atılan adımların sonucu henüz piyasada kendini göstermezken, zengin ile fakir arasındaki uçurum da her geçen artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı resmi rakamlara göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay %49,8’e çıkarken, en düşük gelire sahip olan %20’lik grubun aldığı pas ise 0,1 azalış göstererek %5,9’a geriledi.

Enflasyon karşısında parasını korumak isteyen vatandaşın son zamanlardaki adresi ise yüksek faiz getirisinden dolayı banka mevduatları olmuş durumda. Krediye erişimdeki zorluk, %25 kira sınırlaması son zamanlarda konuta yatırım yapanları listeden çıkardı. 2023 yılında borsadaki olumsuz gidişat yatırımcının temkinli davranmasına yol açıyor. Faizin, enflasyon karşısında paranın değerini korumak adına yeterli olmadığının altını çizen uzmanlar, diğer yatırım araçlarının da değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

2024 AYLARA GÖRE YATIRIM ARAÇLARI

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile, 2024’te sermayenin hangi aylarda nereye yatırım yapacağı bilgisini verdi. Şuan faizde olan paranın Nisan ayında borsaya geçeceğini belirten Gültekin; Temmuz ayında konuta, Eylül ayında kriptoya ve Kasım ayında da arsa ile tarlaya yöneleceği bilgisini verdi. Ayrıca şuan parasını faizde değerlendirenlerin, kazançlarından fazlasını Eylül ayında arsa almak için harcayacaklarını da aktardı.

2024-aylara-gore-yatirim-araclari.png

2024-aylara-gore-yatirim-araclari-1.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN