Chery'nin son bombası Türkiye'yi kasıp kavuracak! Otomobil tutkunları ucuz ve lükse doyacak

Chery'nin son bombası Türkiye'yi kasıp kavuracak! Otomobil tutkunları ucuz ve lükse doyacak

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan Chery, yeni yılda da bu etkiyi sürdürmeyi hedefliyor. Pazardaki satışını güçlendirmek adına hem ucuz hem de lüks olma yolunda ilerliyor. O tarihte açıklayacağı bombayla piyasayı sarsacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye pazarına geçtiğimiz sene giriş yapan Chery, iddiasını sürdürüyor. Ülkemizde çok tutulan modellerinin ardından yeni yıl hamlelerini müjdeledi. Bu modellerin fiyatları rakiplerine göre çok ucuz.

EK VERGİ VE TEBLİĞDEN MUAF

Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirme yolunda büyük adımlar atıyor. 2023 yılında Türkiye'de 9 ayda 41 bin adet satış rakamına ulaşan marka, 2024 yılında iki yeni markasıyla daha iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor​​. Chery, premium off-road markası Jaecoo ile Mayıs başında bir lansman yapacak ve temmuz ayında ise Jaecoo'nun iddialı modeli J7'yi satışa sunacak. Bu modelin 183 bg gücünde 1.6 lt benzinli motor içereceği belirtilmiş, ancak hibrit seçeneklerinin olup olmadığı henüz netlik kazanmamış.

91c563b9-0b29-4ff8-9ff4-f32e05a035ac.jpg

Chery'nin Türkiye'de satışa sunduğu modeller arasında Omoda da bulunuyor. Omoda, yılın son çeyreğinde Chery'den ayrı bir marka olarak lansman yapması bekleniyor. Her iki markanın modelleri de içten yanmalı motorlarla satılacak, bu da onları ek vergi ve tebliğe takılmaktan muaf tutacak.

FİYATLAR RAKİPLERİNİN ÇOK ALTINDA

Chery'nin 2024 yılı Şubat ayı için güncellenen fiyat listesine göre, Omoda 5 modelinin başlangıç fiyatı 1.233.000 TL'den, Tiggo 7 Pro'nun ise 1.248.000 TL'den başladığı görülüyor. Tiggo 8 Pro modeli için ise fiyatlar Luxury versiyonunda 1.543.000 TL'den başlayarak Avantgarde versiyonu için 1.793.000 TL'ye kadar çıkıyor​​. Tiggo 8 Pro modeli, güvenlik teknolojileri açısından markanın amiral gemisi özelliklerini sergiliyor ve 12 ADAS (Gelişmiş Sürücü Asistan Sistemi) içeriyor​​. Lüks sayılabilecek bir çok özelliği fiyatlara sağlayan Chery, rakiplerinin oldukça önünde yer alıyor.

chery-otomobil.jpeg

Chery, benzinli SUV araçlarının yanı sıra elektrikli otomobilleriyle de Türkiye pazarında yer alıyor. Markanın D-SUV segmentinde lider konumda olan Tiggo8 Pro modeli, yüksek donanımlı teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor​​.

HEM UCUZ HEM LÜKS

Bu bilgiler ışığında, Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye pazarındaki hedefleri doğrultusunda attığı adımlar, markanın ürün çeşitliliğini ve teknolojik yatırımlarını artırma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Elektrikli araçlar ve yeni markalarıyla Türkiye'deki otomotiv sektöründe daha da güçlenmeyi hedefleyen Chery, yerel müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Otomobillerinde teknolojinin bütün imkanlarını müşterilerine sunan Chery, ucuz lüks otomobil imkanını herkese sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN