CHP'li Aşkın Genç'ten 'emekliye bin lira ikramiye' tepkisi: Bu zulmün bitmesini istiyoruz, Kıymanın kilosu bile 500 TL

Vatandaşın cebindeki para her geçen gün erirken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten emekliye verilen bayram ikramiyesine tepki geldi. Genç, emekliye Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı’nda verilen 2 bin liralık ikramiyenin 3 bin liraya yükseltilmesini eleştirerek, “Pazarda biberin kilosu 60 TL, kasapta kıymanın kilosu 450-500 TL" dedi. "Bu şartlarda ne verilen ikramiye yeterli ne de emekliye ödenen 10 bin TL maaş yeterli" diyen Genç 'emeklilerin hak ettiği hayat bu değil' mesajını verdi.

Kanun teklifiyle emeklilere Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı’nda verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi. Teklifin bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelerek yasalaşması bekleniyor.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de emekliye Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı’nda verilen 2 bin liralık ikramiyenin 3 bin liraya yükseltilmesini eleştirerek; “Pazarda biberin kilosu 60 TL, kasapta kıymanın kilosu 450-500 TL. Bu şartlarda ne verilen ikramiye yeterli ne de emekliye ödenen 10 bin TL maaşlar yeterli. Biz emeklilere uygulanan bu zulmün artık bitmesini istiyoruz. Emeklilerin hak ettikleri şekilde bir hayat sürmeleri için gerekli çalışmaların, düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Aşkın Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada emekli ikramiyelerinin en az 17 bin TL olması gerektiğini söyledi. Genç’in açıklaması şu şekilde:

“Emeklilerimize verilen ikramiyenin 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılması kararı verildi komisyonda. Bizler her ne kadar CHP’li milletvekilleri itiraz etsek de bu ikramiyenin en az 17 bin TL olması gerektiğini ifade etsek de AKP’li yetkililerin oyları ile bu sadece 3 bin TL ile sınırlandırıldı. Pazarda biberin kilosu 60 TL, kasapta kıymanın kilosu 450-500 TL. Bu şartlarda ne verilen ikramiye yeterli ne de emekliye ödenen 10 bin TL maaşlar yeterli. Biz emeklilere uygulanan bu zulmün artık bitmesini istiyoruz. Emeklilerin hak ettikleri şekilde bir hayat sürmeleri için gerekli çalışmaların, düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN