Çiftçilere Mart duyurusu! Tohum, gübre, fidan, fide, mazot… Hem bakanlık hem belediyeden ödeme

Çiftçilere Mart duyurusu! Tohum, gübre, fidan, fide, mazot… Hem bakanlık hem belediyeden ödeme

Mart ayı ile birlikte çiftçiler de destek ödemeleri ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Çiftçilere sağlanacak olan tohum, gübre, fidan, fide, mazot destekleri ile ilgili mart ayı açıklamaları belediyelerden gelmeye devam ediyor. Hem bakanlık hem de belediye bünyesinde yapılan destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklamalar dikkatle takip ediliyor. İşte çiftçi destek ödemeleri ile ilgili son gelişmeler…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Her hafta cuma günü bitkilere sağlanan destek ödemeleri yakından takip ediliyor. 399 milyon TL tutarında yapılacak mart ayı destek ödemelerinin ikincisi tamamlandı. Önümüzdeki haftalarda da cuma günleri hesaplara yatırılması beklenen destek ödemeleri ile ilgili açıklamalar merak ediliyor. Hem bakanlık bünyesinde hem de belediyeler tarafından üreticilere sağlanan destek ödemeleri bulunurken farklı illerde ikamet eden üreticileri resmi internet siteleri üzerinden ya da sosyal medya hesaplarından yayınlanan duyurularla ödeme detayları paylaşılıyor.

ÇİFTÇİLERE MART DUYURUSU

Türkiye genelinde farklı belediyeler tarafından yapılan destek ödemeleri için açıklamalarda dikkatli takip ediliyor. Mart ayının ilk günlerinden itibaren üreticilere sunulan destekler devam ederken Bursa Büyükşehir Belediyesi besicilere yem desteği sağlanacağını duyurdu. Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşım ile birlikte detaylar paylaşılırken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ciftci-001.jpg

“Bursa’da fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar birçok konuda çiftçiye destek veren Büyükşehir Belediyesi, tarımda kaliteli üretimin artması amacıyla desteklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Keles ilçesinde 192 üreticinin talebiyle Toprak Mahsulleri Ofisi’nden tahsil edilen 567 ton arpa, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Tarım Peyzaj AŞ işbirliğinde yürütülen sürecin sonunda Bursa’daki işleme fabrikasına getirildi. Fabrikada arpanın temizlenmesi, elenmesi, yem hâline getirilmesi, çuvallanması ve üreticiye nakledilmesi için oluşan bedel, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi. Keles ilçesine getirilen yemler, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi”

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak yeğen desteğinin yanı sıra ülke genelinde farklı belediyeler tarafından da farklı destek ödemeleri sağlanmaktadır. Hem belediyelerden hem de bakanlıktan sağlanan ödemeler cuma günleri hesapları tanımlanıyor. Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklamaların ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN