Çiftçiye yeni alternatif geliyor! Hem yüksek verimli hem de kuraklığa dayanıklı: Paraya para demeyecekler

Çiftçiye yeni alternatif geliyor! Hem yüksek verimli hem de kuraklığa dayanıklı: Paraya para demeyecekler

Kırşehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Malya Tarım İşletmesi yeni alternatif hububat çeşitlerinin denemesine başladı. Söz konusu denemelerde istenilen başarıya ulaşılırsa, İç Anadolu bölgesindeki çiftçiler için resmen altın dönemi başlayacak...

1942 yılında kurulan ve o tarihten bu yana tarım ve hayvancılığın gelişimi için çalışan Malya Tarım İşletmesi, İç Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren çiftçiler için alternatif olacak buğday ve arpa çeşitlerini deneyimleyerek ekiyor.

Arazi büyüklüğünün 218 bin 828 dekar olduğunu belirten Malya Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Gezer, söz konusu alanın 158 bin dekarında kültür altı arazi faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Ayrıca Gezer, üretim yapılan arazilerinin yanında 12,5 dekarlık alanda yeni çeşit buğday ve arpa ekimi yapıldığı bilgisini de verdi.

c-h-6-1.jpg

22 DENEME TOHUMU EKİLİYOR

22 deneme tohumu bulunduğunu ve bunların 19'unun buğday, 3'ünün ise arpa olduğunu söyleyen Gezer, "Deneme buğday ve arpa çeşitleri ekimindeki amacımız, bölgemiz şartlarına uygun, verim kabiliyeti yüksek ve kuraklığa dayanıklı çeşitleri yetiştirmektir. Çiftçilerimizin daha farklı alternatif tohumları tanıması ve yetiştirmesi için onlara yardımcı oluyoruz. Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Konya, Kırıkkale gibi illerimizde yetişebilecek ürünlerin deneme ekimini yapıyoruz. Daha iyi verim alım kapasitesine sahip çeşitlerimizi deneyip, çiftçilerimize öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN