Çok daha beteri geliyor! Selçuk Geçer'den felaket tellalı gibi açıklama: Ne yazık ki önceden uyarıyorum...

Çok daha beteri geliyor! Selçuk Geçer'den felaket tellalı gibi açıklama: Ne yazık ki önceden uyarıyorum...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Türkiye için korkutan haberi verdi! Çok daha beteri geliyor! Felaket tellalı gibi konuşan Geçer, “Bunun çok daha beter hallerini göreceğiz” ifadelerini kullandı. Geçer önden uyardı...

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Selçuk Geçer, son açıklanan TÜİK verilerini değerlendirerek gerçeklerin ne olduğunu vurguladı ve emekli ve asgari ücretlilere dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

“GIDA FİYATLARI HIZLA YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR”

İş Bankası'dan ödemeler başlıyor! Market alışverişlerinde 70 TL destek verilecek! Sadece Şok marketlerde geçerli! - Nokta Gazetesi

Geçer'in dikkat çektiği noktalardan biri Türk İş'in raporunda belirttiği gibi, gıda enflasyonunun endişe verici bir şekilde yükseldiği gerçeği oldu. Konuyu değerlendiren Geçer "Türk İş, mutfak enflasyonunun 5 ayın zirvesine çıktığını belirtti. Kış aylarında zaten gıda fiyatlarının yükselmesini bekleriz. Her ne kadar bakanlar ve ekonomi yönetimi "hayır, gıda enflasyonu düşüyor, düşmeye de devam edecek" dese de gıda fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Türk İş'in rakamları, aylık olarak yüzde 3 oranında gıda fiyatlarının arttığını gösteriyor” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİLER YANDI

Asgari ücret komisyonunda bir ilk olacak! 20 Kasım'da kuruluyor! 2024 asgari ücret 20 bin lirayı görecek mi? - Nokta Gazetesi

Asgari ücretin açlık sınırının altına geldiğine dikkat çeken Geçer, 750 TL gibi bir miktarla geçinmenin imkansızlığına vurgu yaparak, “Kiranızı, faturalarınızı, çocuğunuzun eğitim masraflarını, sağlık ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız. 750 lira bol para, yeter. Yoksulluk sınırı 53 bin lira. Nasıl bir rakam? 53 bin liralık bir yoksulluk sınırı var” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de açlık sınırının 20 bin liranın üzerini çıktığını söyleyerek “Yoksulluk sınırının üçte birine düşmüş durumda. Emekli maaşlarını falan hiç konuşmuyoruz zaten. Yoksulluk sınırında, 3-4 katına çıktığını görüyoruz. Asgari ücretin vasatı. Hoş geldin fakirlik diyebiliriz. Zaten fakirdik de daha da fakirleşiyoruz. Fakirliğimiz daha da derinleşiyor, yoksulla zengin arasındaki fark daha da açılıyor” şeklinde konuştu.

“BUNUN ÇOK DAHA BETER HALLERİNİ GÖRECEĞİZ”

Durumun daha da kötüye gideceğini belirten Geçer, “Siz doları baskılama stratejisini devam ettirdiğiniz sürece, sadece para politikalarının bir kısmıyla ekonomiyi düzeltebileceğimizi görmeye devam edeceğiz. Daha da derinleşecek. Bunun çok daha beter hallerini göreceğiz. Ben bunu söylediğim zaman felaket tellallığı yapıyorsun diyenler var ya. Bu bir durum tespiti. Ne yazık ki önden tespit ediyoruz bu durumu ve sonrasında da yaşanıyor” dedi.

Geçer, çözüm yolunun vatandaşı kalkındırmaktan geçtiğini belirtti. Reel ekonomiye mantıklı yaklaşımın önemine vurgu yaparak, doğru gelir dağılımının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN