Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizsiz 150.000 TL ödeme yapılacak! Resmen onaylandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Faizsiz 150.000 TL ödeme yapılacak! Resmen onaylandı

Seçim öncesinde gençlere müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan %0 faizli 150.000 TL müjdesi verdi. Ödemeler hakkında araştırmalar devam ederken detaylar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte %0 faizli 150.000 TL ödeme detayları…

Yaz mevsimi ile birlikte düğün sezonu da açıldı. Ev kurmak için hazırlık yapan milyonlarca genç ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Gençleri ekonomik sıkıntılar karşısında ezdirmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlilik Kredi desteğini duyurdu. %0 faizli 150.000 TL ödeme yapılacağı belirtilirken faizsiz evlilik kredi detayları da araştırılmaya devam ediyor. İşte %0 faizli 150.000 TL ödeme detayları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KREDİ DETAYLARINI PAYLAŞTI

Hayatlarını birleştirmek için bir yola giren gençlere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi, Başkan Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadeleriyle evlilik kredisi detaylarını paylaştı.

para-verilmesi.jpg


BÜTÇE GENÇLİK BANKASINDAN KARŞILANACAK

Evlilik kredisi ödemeleri için kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası kapsamında gençler de yeni yuvalarına kavuşacak. Uluslararası standartlar kapsamında kurulacak olan sosyal amaçlı banka dijital ortamdan hizmet sağlayacak. Bankanın para kaynağı ise Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulacak. Fondan alınacak ödemeler kapsamında gelirler banka tarafından kontrol edildikten sonra sosyal desteklerde kullanılmak için vatandaşlarda buluşturulacak.

para-almak-1.jpg

NE KADAR FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK?


Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak olan ödemeler kapsamında gençlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi verileceği duyuruldu. Krediler kapsamında yeni evlenen çiftler için faizsiz 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay yani 4 yıl vadeli 150.000 TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacağı da aktarıldı.

para-almak.jpg

KİMLER KREDİDEN YARARLANABİLECEK?


Evlenmek isteyen ancak masraflar nedeniyle evliliği erteleyen gençlerin ekonomik kriz karşısında ezilmemesi amacıyla sağlanan evlilik kredisi desteği hakkında araştırmalar devam ediyor. Çiftlere sağlanacak destek için başvuru şartları vade sayısı ve tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

para-hesap-1.jpg

GERİ ÖDEME TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?


125 bin TL tutarında evlilik desteğinden yararlanacak olan gençlerin 72 aya yayılan bir ödeme sistemi ile geri ödeme yapacağı belirtildi. 48 ayda belirtilen anapara ödenmiş olacak. İlk 24 aylık yani 2 yıllık süreç içerisinde herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN