Cybertruck sahiplerine menzil şoku! Tesla'nın efsane modelinin ilk sahipleri deneyimlerini anlattı: Sürüş harika ama...

Cybertruck sahiplerine menzil şoku! Tesla'nın efsane modelinin ilk sahipleri deneyimlerini anlattı: Sürüş harika ama...

Cybertruck ilk tanıtıldığı günden itibaren gündeme geliyordu! İlk sahipleri Tesla'nın efsane modeli Cybertruck deneyimlerini paylaştı! Sürüş harika ama menzil konusu biraz sıkıntılı...

TUNACAN ATALAY

Tesla'nın çığır açan ve dikkat çekici tasarımıyla bilinen modeli Cybertruck, ilk tanıtıldığı günden itibaren merakla bekleniyordu. Şimdi ise bu efsanevi aracın ilk sahipleri, deneyimlerini paylaşarak Cybertruck'ın sürüş performansını değerlendirdi.

Tesla Cybertruck sahipleri, aracın yaklaşık 10 bin mil (16 bin kilometre) yol kat ettikten sonra menzilin ortalama 264 ila 331 kilometre arasında olduğunu söylüyor. Ayrıca, şarj hızlarının ortalamanın altında olduğu ancak aracın ses sisteminin mükemmel olduğu ve "sürmek için bir rüya" olduğu belirtiliyor.

external_image

Tesla Cybertruck, ilk olarak 2019 yılında prototip olarak tanıtıldı ve o zamandan beri tartışmaların odağında yer aldı. Şimdi, daha fazla müşteriye ulaşmasıyla birlikte, aracın gerçek performansı hakkında daha net bilgiler elde ediliyor.

Cybertruck Owners Club forumunda paylaşılan bilgilere göre, araç ilk teslim alındığında 116 kilometreydi ve 15 Ocak'ta 6.093 kilometre sınırını geçti. Tam şarjla maksimum 331 kilometre, %80 şarjla ise 264 kilometre menzile sahip olduğu belirtiliyor.

ÇOĞU OTOYOLDA KULLANDI

cybertruck-1.webp

Sürücülerin %80'ini agresif, %20'sini ise daha sakin kullanım tarzlarıyla gerçekleştirdikleri belirtilirken, aracın genellikle agresif kullanıldığı ifade ediliyor. Yaklaşık %70'i otoyolda, geri kalan %30'u şehir içi yollarda kullanılan Cybertruck, yaklaşık 2.414 kilometre fazla yol kateden bir yolculukta da test edilmiş.

16.000 kilometre sonra ortalama enerji tüketimi 372 watt-saat/kilometre olarak kaydedilmiş. Şarj söz konusu olduğunda, Cybertruck'ın %60'ı evde, %30'u Supercharger'larda ve %10'u varış noktasındaki şarjla gerçekleştirilmiş.

Evde şarj, Gen 3 Tesla duvar konnektörüyle 32 veya 48 amperde 8 ila 14 saat arasında tamamlanırken, Supercharger'larda şarjın iki saate kadar sürebileceği belirtiliyor. Araç, aşırı şarj etmeyi önlemek ve pil sağlığını korumak için çoğunlukla %90'da şarjı durduracak şekilde ayarlanmış.

SÜRÜŞ SİSTEMİNE ÖVGÜ DÜZDÜLER

Elon Musk delivers first Tesla Cybertrucks - Los Angeles Times

Cybertruck'ın ilk 16.000 kilometre boyunca bazı teknik sorunlar yaşadığı, ancak bunun dışında aracın ses sistemi, soğutmalı koltuklar, görünürlük, yol tutuş özellikleri, hızlanma ve direksiyon sisteminden övgüyle bahsedildiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN