Dakikalar kala iki dev bankadan altın tüyosu! Dudak uçuklatan rakamı açıkladılar herkes altın almaya koştu

Dakikalar kala iki dev bankadan altın tüyosu! Dudak uçuklatan rakamı açıkladılar herkes altın almaya koştu

Son dakika haberi... Altın fiyatları Orta Doğu'da yaşanan savaş ile birlikte hızla yükselişe geçmiş durumda. Gram altın 1.761 liraya kadar çıkarken çeyrek altın fiyatı ise 2.898 TL'ye kadar çıkmış durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken gözler TSİ 19.00'daki ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasına kilitlenmiş durumda. Kritik açıklamaya dakikalar kala iki dev bankadan korkutan tahmin geldi. Altında şoke eden rakam!

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Orta Doğu'da yaşanan İsrail ile Hamas arasındaki savaş altın fiyatlarını vurmuş durumda. Gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken gözler bugün saat 19.00'daki ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasına kitlendi. Kritik açıklamaya dakikalar kala iki dev bankadan korkutan tahmin geldi. Rakamı duyan kuyumculara koşuyor! Peki Powell'ın açıklamaları sonrası altın fiyatları ne kadar olacak? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte son dakika altın fiyatları haberinin detayları...

PİYASALARIN GÖZÜ ABD'DE!

Altın fiyatları, jeopolitik riskin etkisiyle yukarı yönlü hareketine devam ettiriyor. Ons altın 2,5 ayın zirvesine yakın işlem görürken; gram altın ise, ons altın ve dolar/TL'nin yükselişinin etkisiyle tarihi rekorunu yeniledi. Piyasalar bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşmasını takip edecek, altın saat 19.00'ı bekliyor.

hghg-84.jpg

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugün Türkiye saati ile 19.00'da New York Ekonomi Kulübü'nde ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda bulunacak. Powell'ın konuşmasında para politikasında izlenecek yol haritasına ilişkin mesajlar takip edilecek. Yapılacak açıklamalarla piyasalarda volatililenin artması bekleniyor.

DEV BANKADAN KORKUTAN ALTIN TAHMİNİ

Öte yandan Alman bankası Commerzbank’tan ve ABD bankası Bank of America’dan da 2023 sonu ve 2024 için fiyat tahminleri geldi. Commerzbank ekonomistleri, önümüzdeki bahardan itibaren ABD’de ekonomik gerilemenin başlayacağına dair işaretlere rağmen, orta ve uzun vadede altın fiyatlarında sürekli bir artış olacağı yönünde tahminde bulundu.

Ekonomistler yılsonu tahminlerini 2 bin dolardan 1900 dolara düşürse de bu düzeltmeye rağmen, altının 2024 yılı sonunda daha önce görülmemiş bir şekilde 2 bin 100 dolara ulaşacağını bildirdi.

hjjhjh-78.jpg

Banka ekonomistleri, önümüzdeki ilkbahardan itibaren ABD ekonomisinde bir durgunluk yaşanacağına dair işaretlerin olduğunu, bu durgunluğun faiz indirimi spekülasyonlarını tetikleyeceğini ve böylece altının değerinin artıracağını öngördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN