Davutoğlu'ndan sert faiz tepkisi: Açık bir ihanetle karşı karşıyayız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Davutoğlu, "Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası oluşan tabloyu sert bir dille eleştirdi: Açık bir ihanetle karşı karşıyayız" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. Davutoğlu, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün düzenlediği parti grup toplantısındaki konuşması sonrası piyasaların sarsıldığını söyleyerek sözlerine başladı. Davutoğlu, "Bugün Merkez Bankası'nın almış olduğu kararla tam bir deprem yaşadı ve dolar öğleden sonra 11.30 TL'yi gördü" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında "Hepimizin hissettiği ve bildiği gibi ülkemiz ağır bir ekonomik kriz içinde, bakın bu kriz ne global ne bölgesel krizidir. Bu kriz Erdoğan yapımı bir krizdir. Geçmişte bir çok bölgesel krizin içinden geçtik halkımıza böylesine derin ekonomik kriz yaşatmadık" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN UCUZ İŞÇİ CENNETİ HALİNE ÇEVİRDİLER'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Aylık 250 dolara düşen asgari ücret ile güzel ülkemizi dünyanın en ucuz işçi cenneti haline, köle pazarına çevirdiler" dedi.

İktidarın "işi ve güvencesi olmayan milyonların açlık sınırı altında yardıma muhtaç bir yaşam sürmesine" neden olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Şuanda dünyanın en yüksek faizlerinden biri Türkiye'de, dolar 11.25 gördü. Sizler üç yıl önce yetkiyi verin faiz ve enflasyonla nasıl uğraşılır göreceksiniz vaadi ile alınan emanete açıkça bir hıyanet tablosu ile karşı karşıyayız' şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında, "aldıkları bu karar hiç kimse için sürpriz olmadı Bunun anlamı 'bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete' demek " dedi.

İktidarın gerçeklikten koptuğunu ifade eden Davutoğlu, " Dolar füze gibi tırmanıyor bunlar çıkmış Japon ekonomisi ile kıyaslama yapıyor, marketlerde şeker, yağ kotası uygulanıyor esnaf günlük zam yapıyor , toptancılar yerine yenisini koyamayacakları için mal satmıyor bunlar ülkedeki yangını bırakmış Japonya diye sayıklıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN