Deposunu fullemeyen yandı! Akaryakıta büyük zam: Seçimin ardından araç sahiplerine kötü haber

Deposunu fullemeyen yandı! Akaryakıta büyük zam: Seçimin ardından araç sahiplerine kötü haber

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Seçimin ardından dolar kurunda fırtına başladı. Sabah saatleri itibariyle 22,86 TL'yi aşan dolar tarihi rekorunu kırdı. Dövizdeki bu hareketlilik akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Deposunu fullmeyen yandı! Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi. Fiyatları gören sürücüler isyan edecek! Peki akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

Akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından yakından takip edilmekte. Özellikle seçimin ardından dolar kurundaki dalgalanma ile birlikte akaryakıt fiyatlarında hareketlilik başladı. Benzinden sonra motorine de zam geldi. Deposunu fullemeyen yandı! Seçimden sonra araç sahiplerine kötü haber! Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1,36 lira zam yapıldı. Peki 7 Haziran 2023 benzin, LPG ve motorin ne kadar? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Motorine ne kadar zam yapıldı? İşte 7 Haziran 2023 Çarşamba güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: MOTORİNE DEV ZAM GELDİ!

Seçimin ardından döviz ve petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre, motorinin litresine 1 lira 36 kuruşluk zam yapıldı. Benzinin litresine ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul’da 20 lira 79 kuruşa, Ankara’da 21 lira 19 kuruşa, İzmir’deyse 21 lira 30 kuruşa yükseldi.

hghg-7.jpg

7 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

Mazot fiyatları: 20,65 TL

Benzin fiyatı: 21,19 TL

LPG (Otogaz): 9,69

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

Mazot fiyatı: 20,70 TL

Benzin fiyatları: 21,24 TL

LPG (Otogaz): 9,72

ANKARA AKARYAKIT FİYATI

Motorin fiyatı: 21,06 TL

Benzin fiyatları: 21,60 TL

LPG (Otogaz): 9,87 TL

ghhgghgh-39.jpg

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Motorin fiyatları: 21,14 TL

Benzin fiyatı: 21,59 TL

LPG (Otogaz): 9,76 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN