Dev bankadan rekor altın tahmini! Füze gibi uçuyor, yastık altından çıkarmayın

Dev bankadan rekor altın tahmini! Füze gibi uçuyor, yastık altından çıkarmayın

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. Faizi yüzde 25 baz puanlık arttıran FED yeni bir rekora imza attı. Alınan karar sonrası altın fiyatları rekora koşarken yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. ABD'li dev banka JP Morgan'dan rekor altın tahmini! Elinde altını olanlar dikkat, füze gibi uçacak. Kimse bu seviyeleri beklemiyordu. Şimdiden hazırlığını yapmaya başlayın.

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! FED faiz kararı sonrası hızla yükselişe geçen ons altın iç piyasada gram ve çeyrek altın fiyatlarını tetiklemiş durumda. Gram altın 1.700 lirayı aşarken çeyrek altın ise 2.824 TL olmuş durumda. Yatırımcılar ise 'Altın ne zaman alınır? Altın fiyatları yükselecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken ABD'L idev banla JP Morgan'dan rekor altın tahmini geldi! 2024 yılı altın yılı olacak, rekor üstüne rekor kıracak. Yastık altında altını olanlar sakın ellemeyin. İşte detaylar haberimizde...

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI MI?

FED faiz kararı için geri sayım son buldu! FED faiz kararı toplantısı 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi ve faiz kararı açıklandı. Buna göre, ABD Merkez Bankası (Fed), piyasa beklentilerine paralel olarak faizi yüzde 5,25- 5,50 aralığına çıkardı. Fed enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 - 5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece Ocak 2001’den beri en yüksek seviyeye çıktı. En son haziran kararı açıklanmıştı. Haziran ayında ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 5-5,25 aralığında sabit bıraktı.

hghggh-2023-07-27t110549-306.jpg

DEV BANKADAN KORKUTAN ALTIN TAHMİNİ! YASTIK ALTINDAN SAKIN ÇIKARMAYIN

FED'in faiz kararı sonrası hareketlenen altın fiyatları merak konusu oldu. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken ABD'li dev banka JP Morgan Emtia Araştırma Müdürü Greg Shearer, altında beklediği yeni senaryoları tek tek açıkladı. Fed'in gelecek yılın ikinci çeyreğinde Faiz indirimine başlayabileceğini ve ABD'de reel getirilerin düşmesiyle birlikte altının önemli bir itici güç olacağını ifade eden Shearer, ons Altın için 2024 yılının son çeyreğinde ortalama olarak 2175 doları hedeflediklerini belirtti.

ghghgh-2023-07-27t110529-908.jpg

JP Morgan, Fed'in parasal gevşemeye gitmesiyle birlikte ABD'de hafif bir resesyon ihtimalinin doğacağını ve bu da riskleri yukarı yönlü artırdığını açıkladı. Sharer, altın yatırımcılarının önümüzdeki 12-18 ayda daha yüksek performans göreceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN