Devlet çalışmayan annelere kol kanat gerdi! Ayda 7500 TL ödeme yapacak: Şartlar belirlendi

Devlet çalışmayan annelere kol kanat gerdi! Ayda 7500 TL ödeme yapacak: Şartlar belirlendi

Hükümet, annelere yönelik bir destek ödemesi planı açıkladı. Bu destek ödemesi, çalışmayan annelere düzenli bir gelir sağlamayı amaçlıyor. Ancak bu maaş için belli şartların sağlanması gerekiyor. İşte ödemenin şartları ve başvuru yöntemleri hepsi haberimizde...

Devlet, çalışmayan ev kadınlarına maaş bağlayarak erken emeklilik fırsatı sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan projede, ev hanımlarına en az 7500 TL maaş bağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ev kadınlarına yönelik proje detaylarını açıklarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da destekleyici açıklamalar yaptı. Proje kapsamında, ev kadınlarının emeklilik hayatlarına yönelik önemli çalışmalar başlatılacak ve sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu şekilde, Türkiye'nin artan gelirleriyle Aile ve Gençlik Bankası da kurulacak.

HAZİNE BAKANI NURETTİN NEBATİ DUYURDU

nebati

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, ev hanımlarının emekli olmaları için yıpranma payları dahil bir dizi destek açıkladı. Bu destekler arasında bir aile içinde en az bir kişinin çalışması halinde istihdam sağlanacak. Devlet, sigorta primlerine de destek vererek aylık prim ödemelerini düşürecek ve böylece emeklilik yaşını daha erken bir zamana çekebilecek. Ayrıca, çocuk sayısı da prim yılına eklenecek ve 4 çocuğu olan bir anne, 5 senelik prim desteği ödenmiş olarak görünecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN