Doğalgaz indirimi için nefesler tutuldu! Artık daha az ödenecek! Sadece 4 gün kaldı

Doğalgaz indirimi için nefesler tutuldu! Artık daha az ödenecek! Sadece 4 gün kaldı

Enerji Bakanlığı tarafından verilen sinyaller Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile kesinleşti. Doğalgaz fiyatlarında düşüş olacağı belirtilirken 20 Nisan 2023 tarihi işaret edildi. Doğalgaz faturaları düşüyor. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

Kış aylarında büyük bir yük olarak görülen doğalgaz faturaları için yeni dönem başlıyor. 20 Nisan sonrası için uygulanacak dev indirim için çanlar çalıyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren indirim detayları paylaşıldı. 2023 yılında 2.000 TL ve üzerinde fatura ödeyen vatandaşlar duruma İsyan ederken Enerji Bakanlığı da Karadeniz gazı müjdesini verdi. Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte indirim müjdesi de kesinleşmiş oldu. 2020 ve 2022 döneminde Karadeniz'de keşfedilen toplam 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervlerinin üretim çalışmalarına başlandı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için büyük bir adım olan Karadeniz gazı vatandaşların da yüzünü güldürdü. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

KARADENİZ GAZI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

1954 tarihinde kurulan TPAO, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’nin ilk fazını rekor bir sürede hayata geçirdi. Proje kapsamında açık denizde hidrokarbon arama ve üretimi yapan TPAO, sondaj teknolojileri ve kapasite gelişimi alanında da birçok ilke imza attı.
karadeniz-gazi-1.jpg
Söz konusu proje kapsamında Sakarya Gaz Sahası Tesisi’nde Sakarya Gaz Sahası’na gelen doğalgazın işleneceğini belirtti. Tesiste doğalgazın işleneceği ifade edilirken içerisinde bulunabilecek su ve yabancı maddelerin ayrıştırılacağı aktarıldı. Gazın BOTAŞ standartlarına uygun hale getirileceği vurgulanırken basınçlandırarak BOTAŞ'a ait ana ölçüm istasyonuna aktarılacağı daha sonra ise ulusal gaz şubelerine ulaştırılacak söylendi.

dogalgaz-2.jpg

Sakarya Gaz Sahası’nda ilk fazla üretilen doğalgazın 20 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek olan “Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni” ile birlikte karaya ulaştırılacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN