Dolarda korkunç son! Tuna Kaya'dan yer yerinden oynatan tahmin...2021 Aralık kabusu dönüyor

Dolarda korkunç son! Tuna Kaya'dan yer yerinden oynatan tahmin...2021 Aralık kabusu dönüyor

Dolar/TL kurunda BDDK hamlesi yaşanmaya devam ederken bu düşün kalıcılığı ise sorgulanmaya başladı. Dolar ne kadar düşecek? Dolar 15 TL'ye düşer mi? gibi soruları araştıran yatırımcı için Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, korkutan tahminler de bulundu. Eylül ayına kadar yaşanacakları anlatan Kaya 2021 Aralık şokunda daha kötü bir sürecin de geldiğini aktardı.

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya yeni yayınladığı videosunda korkunç tahminlerde bulundu. Dolarda yaşanan BDDK rüzgarı hakkında değerlendirme yapan Kaya,2021 Aralık ayı şokunun yaklaştığını belirtti. Gram altın için 2000 TL seviyesini veren Kaya bakın doların yıl sonu tahmini için ne dedi? Peki yatırımcı ne yapmalı? İşte Tuna Kaya'dan dolar için mor bölge uyarısı.

dolar.jpg

"2021 ARALIK ŞOKU GELİYOR"

"Dolar/TL'de artık dikiş tutmuyor. 2021 Aralık Kur Korumalı Mevduat 6 ay sürdü. Ve artık şimdi başa yeni belalar getiriyor. Şirket döviz varlıklarının yüzde 50'sini Merkez Bankası'na kontrolüne vermek çözüm getirmedi. 6 ayda 50 milyarlık satışı etki etmedi. Son olarak BDDK hamlesi de doları ancak 17'den 16'ya çekti. Geldiğimiz noktada sermaye kontrolleri, bankalara baskılar, Kur Korumalı Mevduat hamlesi ve BDDK hamlesi, Merkez Bankası'nın döviz satışları doları durduramıyor, durduramaz da. Neden? Çünkü deniz bitti. 2021'deki yanlış faiz politikası ve ekonomi yönetiminin irrasyonel hamleleri dövizleri eritti. Merkez Bankasının net rezervleri -60 milyar doların üzerinde. Merkez Bankası'nın kura müdahale etmesi için kullanacağı maksimum doları 12 bin dolar. Ve her ay 5 milyar dolar kullanılıyor. En fazla 2 ay kaldı. 2 ay sonra dolarda 2021 Aralık şoku geliyor. Bu şok çok daha büyük ve tehlikeli olabilir. Deniz çekildi tüm balıklar karaya çekildi. Bunlar yanlış iliklenen düğmelerin sonucu. Ekonominin durumu gittikçe ağırlaştı. Merkez Bankası piyasayı fonladı paralar ortalığa döküldü. Bunu hep söyledik. Ama uygulamadılar."

dolalar.jpg

"MERKEZ BANKASI TÜM PARAYI ERİTTİ"

"2021 Eylül ayına gittiğimizde TL negatif yönde ayrıştığını görüyoruz. Savaşta olan Rusya ve Meksika Peso'suna bakın. Ve Brezilya'dan da durum kötü biz bunlardan kötüyüz şu an. Dolar şu an 17,30'da baraj kurmuştu. Ve en son 17,30'ü görmüştü. Baraj aşılmak üzereydi. ve 18'e çıkacaktı. Erken çıkan kur 30 TL'de götürebildi. Ama bu durumu geciktirme adına BDDK hamlesi geldi. Ve buradan hızlı tepki alımı gördü. Dolar yine 16,66'ya çıktı. Dolar daha önce 40 gün baraja kalabiliyordu. Sonra basamaklı bir şekilde yukarı yönlü hareket oldu. Elde artık araç kalmadı. Merkez Bankası tüm parayı eritti. 17,30 seviyesinin aşılması durumunda 18'e gidilecekti. Burada her alan alım fırsatı şu an. Kur 16,45'ina altında 8 saat bile kalmadı. Yukarda ise 17,34 seviyesi direnç olarak görülüyor"

DOLAR VE GRAM ALTINDA MOR BÖLGE AŞILIRSA...

"18,40 seviyesine gelince sert bir müdahale olmuştu. Bunun üstü 20 seviyesiydi. BDDK hamlesi geldi. Bu hamle 15,30 bile gelmedi. Önümüzdeki hamleler olsada kurdaki yükseliş devam edecek. Mor bölgesi 18 seviyesi Eylül'e kadar bu seviye tutulabilir. Sonrası 20 TL seviyesine çıkış olacak. Kur adıma adım hareketine devam ediyor. Yıl sonunda bankaların ve şirketlerin döviz borçları var onlar kapanacak. Kura inanılmaz derece de ilgi oluşacak. Bireyseller ve tüm yapılar harekete geçecek. Bu da kurda yeni bir dalgayı getirecek. Dolar 2022 yılı sonunda 32 TL seviyesi mümkün gözüküyor. Ve Merkez Bankası'nın Bir sonraki bankalardaki mevcut yatırımlara el konulabilir. Gram altında ise ciddi anlamda yükselişler görebiliriz. 2000 TL seviyeleri görme ihtimalimiz var"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN