Dolar 2 rakam arasında savaşacak! O seviye gelirse eyvah eyvah… Elinizdeki doları hemencecik…

Dolar 2 rakam arasında savaşacak! O seviye gelirse eyvah eyvah… Elinizdeki doları hemencecik…

Dolar kurundaki rakamların sabitlenmesiyle birlikte yatırımcılar çıkış yolu aramaya başladı. Son haftalarda 27 seviyelerinde bulunan dolar kuruna dair uzman isimden dikkat çeken açıklama geldi. Yaptığı paylaşım ile birlikte dolar kurundaki hareketliliğin yeni seviyelerini paylaştı. Doların yakın zamanda o iki rakam arasına yerleşeceğini paylaştı. Peki dolar ne kadar olur? İşte tüm detaylar...

Dolar kurundaki hızlı yükseliş 2023 yılının ikinci yarısından itibaren durgunlaştı. Kapalıçarşı'daki fiyatları 27 TL seviyelerine kadar ulaşan dolar, uzun zamandır seviyesini korumaya devam ediyor.

DOLARDA İKİ FARKLI TAHMİN

Yaşanan duruma dair tepkiler veren ekonomistler, tahminlerine kısa bir süre önce yenilerini ekledi. İsabetli tahminleriyle tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yüksek tahminleriyle sık sık gündeme geliyor.

Yüksek tahminler nedeniyle BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan Selçuk Geçer, tahminlerine bir yenisini daha ekledi. Samimi Haber'de bulunan bilgilere göre Selçuk Geçer, iki farklı tahminde bulundu.

210844.jpg

ENFLASYON ARTMAYA DEVAM EDECEK

Son yaptığı tahminler hakkında açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda 38-40 TL tahmininde bulunmuştu. Haziran ayına kadar paylaşılan enflasyon verilerine göre tahminlerini yürüttüğünü vurguladı.

Resmi enflasyon verilerine göre yaptığı tahminlerde Enag'ın veya hissedilen enflasyonun baz alınmasıyla doların çok daha yüksek seviyelere ulaşacağının altını çizdi. Açıklamasının devamında ise, "Görünen o ki; TÜİK ve ekonomi yönetimi artık gerçek enflasyonla helalleşme kararı almış. Öncelikle belirteyim bu doğru bir karar." sözlerine yer verdi.

Alınan karar neticesinde ekonomi ve para politikalarında iyileşmenin mümkün olabileceğini belirtti. Enflasyonun doğru alınması halinde gelir seviyesi ve satın alma gücünün yukarı yönlü hareketinden bahsetti. Gerçek ya da gerçeğe yakın verilerin paylaşılması yerli ve yabancı yatırımcının Türk Lirası'na olan güveni artıracağını da belirtti.

selcuk-gecer-yeni-tahminini-yapti.jpg

DOLAR KURUNDA YENİ TAHMİN

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon verilerini hatırlatan Selçuk Geçer, tahminlere göre yüzde 58 seviyesinde yer alacağını belirtti. TÜİK'in ilerleyen aylarda enflasyonun yükselmeye devam ettiğini kabul etmek zorunda kalacağının altını çizdi. Selçuk Geçer açıklamalarının devamında ise şu şekilde konuştu;

"Dolayısıyla ben de bu gelişmeleri göz önüne alarak dolar enflasyon fiyatlamamı an itibarıyla revize ediyorum ve 38-40 lira aralığından 40-42 aralığına çıkarıyorum. “An itibariyle” diyorum çünkü önümüzdeki aylarda gelen enflasyon verileriyle muhtemelen dolar fiyatımızı yukarı doğru revize etmeye devam etmek zorunda kalacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN