Dolar 22 TL olursa asgari ücret en az bu kadar olacak! Kulisleri sallayan tahmin

Dolar 22 TL olursa asgari ücret en az bu kadar olacak! Kulisleri sallayan tahmin

Seçimlerin ardından gözler asgari ücrete gelecek olan zamma çevrilmiş durumda. Pazartesi günü açıklanması beklenen Cumhurbaşkanı Kabinesi'nin ardından asgari ücrete ne kadar zam geleceği açıklanacak. Uzmanlardan asgari ücret zammı ile ilgili flaş bir tahminde bulundu. Dolar 22 TL olursa asgari ücret en az bu kadar olacak! Kulislerini altüst sallayan tahmin. Milyonlarca kişi bayram edecek! Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde dolaşan rakam ve uzmanların görüşü...

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Pazartesi günü açıklanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile birlikte Temmuz'da yapılması beklenen asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Uzmanlardan asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Dolar 22 TL olursa asgari ücret en az bu kadar olacak! Kulisleri sallayan tahmin. Milyonlarca kişi bu haberle bayram edecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA BOMBA TAHMİN

Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammında sona gelindi. Ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, dolarda 22 bandına işaret etti ve bombayı patlattı.

gfgfgf-2023-06-01t110206-816.jpg

Kurtuluş yaptığı açıklamada, "Asgari ücret tahminlerimizde iki kriterin belirleyeceği olacağını söylemiştik. Bunlardan birincisi ve en önemlisi haziran sonunda açıklanacak olan enflasyon oranları, ikincisi ise döviz kurlarının haziran sonunda alacağı durum. Bu iki durum temmuz başında asgari ücretin belirlenmesinde en önemli unsur olacaktır." dedi.

DOLAR 22 TL OLURSA...

Doların 22 TL olmasıyla birlikte asgari ücrete gelecek olan zam oranını açıklayan Kurtuluş, "Şu an için bunu öngörebilmek çok imkan dahilinde olmasa da döviz kurunun 22 TL civarında kalması ve enflasyonun da ilk aylarda açıklanan oranda kalması halinde 10 bin 500, 11 bin TL bandında yeni asgari ücretin belirleneceğini düşünüyoruz. Dövizde 22 TL bandı kırılır, o zaman 12 bin TL, 12 bin 500 TL rakamı telaffuz edilecektir" ifadesini kullandı.

hghggh-64.jpg

2023 TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2023 yılının başında asgari ücreti Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıkardıklarını ifade eden Bilgin “ En yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN