Dolar 3 lira olacak iddialarına kükredi! Ünlü ekonomist fırtına gibi esti gürledi: O zamanı bekleyin…

Dolar 3 lira olacak iddialarına kükredi! Ünlü ekonomist fırtına gibi esti gürledi: O zamanı bekleyin…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasada deprem etkisi yarattı. Faiz kararının beklentinin oldukça üzerinde açıklanmasıyla birlikte gerileyen dolar kuruna dair tahminlerde bulunan yatırımcılara ünlü ekonomistten sert tepki geldi. Uzmanlardan gelen "Dolar bitti!" açıklamalarını gündeme taşıyarak tepki kustu. İşte tüm detaylar...

Piyasanın gündemine oturan faiz kararına dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından duyurulan karar ile faiz artışı beklentinin üzerinde gerçekleşti.

FAİZ KARARI SONRASI PİYASA

Politika faizini 750 baz puan artıran Merkez Bankası, güncel faizi yüzde 25'e yükseldiğini duyurdu. Son 4 yılın en yüksek faiz kararının açıklanmasıyla birlikte ortaya atılan iddialara uzman isimden sert cevap geldi.

Merkez Bankası yönetiminde yer alan Gaye Erkan, haziran ayı ile birlikte 650 baz puan, temmuz ayı ile birlikte 250 baz puan ve ağustos ayı ile birlikte 750 baz puan artırmak üzere toplamda 1,650 baz puan artışa gidildi. Politika faizi sadece 3 ayda yüzde 16,5 oranında artış gösterdi.

0x0-bu-dili-bilen-adeta-para-basiyor-en-fazla-kazandiran-yabanci-dil-belli-oldu-senede-tam-263-bin-dolar-1658676795349.jpg

DOLAR VE EURO KURU

Faiz kararı sonrasında hızla düşüş gösteren dolar kuru ve altın piyasası üzerine yatırımcılar uzmanlardan gelecek açıklamalara odaklandı. Dolar / TL kurunun yüzde 7'nin üzerinde bir düşüş yaşamasıyla 25,27 seviyelerine kadar gerilerken, Parite 26 Haziran 2023 tarihinden itibaren en düşük seviyeyi gördü.

Euro / TL kurunda da yüzde 7'nin üzerinde bir düşüş ile 27,37 seviyelerine gerilerken, 3 Temmuz tarihinden bu yana en düşük seviyelerde yer aldı. Günümüzde ise dolar 26,47, euro ise 28,63 TL seviyelerinden işlem görüyor.

193620.jpg

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN TEPKİ

Faiz kararının alınmasıyla birlikte ünlü ekonomist Selçuk Geçer, X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Dolarda ekonomik etkilerin sürdüğünü belirterek düşmesine dair beklentilerin henüz yaşanmadığını ifade etti.

Selçuk Geçer sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile doların işi bitti diyenlere seslenerek, "Dolar 3 lira olacak di mi ? Olmazsa yüzünüze tükürelim di mi? Dolar düşünce fiyatlarda düşecek di mi? Fakirlik de bitecek di mi AHAN DA BURAYA YAZIYORUM !!! DOLAR ENFLASYON DEĞERİNE GELMEZSE DAHA ÇOK AĞLARSINIZ !!!" tepkisini koydu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN