Dolar 50 lirayı aşacak iddialarına yanıt! Alman devi tarih vererek tahminini duyurdu

Dolar 50 lirayı aşacak iddialarına yanıt! Alman devi tarih vererek tahminini duyurdu

Dolar kurunda dalgalanmalar devam ediyor. 2024 yılında dolar fiyatlarını 50 TL olacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 2024 yılında dolar ne kadar olacak? sorusunun yanıtı Alman devinden geldi. İşte dolar kurundaki son gelişmeler…

Dünyanın gözü kulağı dolar kurunda yaşanan değişimlerde. 2024 yılı ile birlikte dolar rakamlarına 50 TL'ye yükseleceği iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. Dolar ne kadar olacak? Dolar fiyatları düşecek mi? sorusunun yanıtı Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska’dan geldi. İşte dolar kurundaki son gelişmeler…

DOLAR NE KADAR?

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska, 2024 yılı dolar tahminlerini açıkladı. Merkez Bankası'nın arka kapı satışları ve piyasa dışı düzenlemelerinde baskılanan döviz kurlarının 28 Mayıs seçimlerine kadar serbest bırakıldığını ifade eden Wietoska, seçim öncesinde 20 TL'nin altında görülen Dolar/TL kurunun bir hafta içerisinde 23 TL bandına ulaştığını söyledi.

dolar-ne-kadar-olacak.jpg

Merkez Bankası'nın 22 Haziran 2023 tarihindeki toplantısına kadar dolar fiyatlarının 23,4-23,6 arasında dengeye oturdu. Faiz rakamlarının yeteri kadar artmaması ile birlikte yeniden yükselişe geçen Dolar/TL kuru 25'in üzerine çıktı. Şimdilerde 29,1 seviyesinde yer alan Dolar/TL kuru bu rakamlarda ilerleyişine devam ediyor.

dolar-fiyatlari-ne-kadar-olacak.jpg

2024 YILINDA DOLAR NE KADAR OLACAK?

Bloomberg HT’ye konuşan Wietoska, dolar kurunun 2024 yılında da yükselişe devam edeceğini belirtti. Özellikle seçim öncesinde reel bazda çok iyi bir performans göstereceğini belirten Wietoska, 2024 yılı sonu itibariyle kurun 36 TL bandına yükselebileceğini aktardı. Wietoska, “Nominal anlamda değer kaybının çok kademeli olacağına inanıyoruz.” dedi. Wietoska, bunun yanı sıra Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine 4 çeyreğin başında başlayacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN