Dolar da yeni zirveyi doları en iyi bilen banka açıkladı! Bank of Amerika dolar/TL'de rekor için tarih verdi... Bu fırsat kaçmaz

Dolar da yeni zirveyi doları en iyi bilen banka açıkladı! Bank of Amerika dolar/TL'de rekor için tarih verdi... Bu fırsat kaçmaz

Gündemin değişmeyen konusu dolara ilişkin yeni haberler gelmeye devam ediyor. Dolar da yeni zirveyi doları en iyi bilen banka açıkladı! Bank of Amerika resmen dolarda rekor için tarih verdi… Bu fırsat kaçmaz diyerek duyuruldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sık sık gündeme gelen dolar kuru yeni bir açıklama ile yine gündem oldu. Son olarak FED faiz kararı ve Merkez Bankası’nın faiz artırımının ardından milyonlarca insanın gözü dolara dikilmişken uzman isimlerden yeni öngörüler gelmişti. Bir tahmin de Bank of Amerika’dan geldi. Bank of Amerika dolar/TL'de rekor için tarih verdi. Bankanın tahminleri “yok artık” dedirtti.

BANK OF AMERİKA’DAN YENİ ÖNGÖRÜLER GELDİ

Bank of America dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 seviyesini göreceğini tahmin ettiğini açıklayarak yatırımcıları şaşkına çevirdi.

Bank of Amerika stratejistleri, petrol fiyatlarındaki durdurulamayan artışın potansiyel volatilite yükselişine neden olacağını, net petrol ithalatçısı Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ülkelerin para birimlerinin performansını düşürebileceğini açıkladı. Dünyaca ünlü bankanın tahminlerine göre Türkiye, Polonya ve Macaristan para birimlerinde zayıflık meydana gelebilir.

yeni-proje-001.jpg

DOLAR/TL’NİN 30 TL BANDINA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Öngörülerde bulunan analistlerin arasında ünlü isim Mikhail Liluashvili’de bulunuyordu. Yayımladıkları notlarda ise forwardlara paralel olarak düzenli değer kaybının yüksek ihtimal olduğu bilgileri yer aldı. Öte yandan yapılan tahminler arasında son çeyrekler Dolar/TL’nin 30 liralara ulaşmasını bekledikleri kaydedildi.

Bunların yanı sıra yılın geri kalanında ekim faiz indirimleri ve doların güç kazanması ile zlotide düşü beklendiği paylaşıldı. Analistlerin bir diğer görüşü ise bu sene euro/zlotinin 4,70’e, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ise 4,80’ yükseleceği yönünde.

Analistler, Güney Afrika’da randın güçleneceğini tahmin ederken, ilk Güney Afrika faiz indirim tahminlerini ise 2024 yılının ilk çeyreğinden ikinci çeyreğine erteledi.

Bunların yanı sıra Bank of Amerika analistleri dolar/randın 2023 son çeyrekte 18,50’ye gerilemesini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN