Dolar endeksi için 108 tahmini geldi, ortalık karıştı! Elinde doları olan olmayan döviz bürosuna koşacak

Dolar endeksi için 108 tahmini geldi, ortalık karıştı! Elinde doları olan olmayan döviz bürosuna koşacak

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından, gözler dolar endeksine yöneldi. Dolar endeksinde gelen 108 tahmininin üzerine, yatırımcılar döviz bürosunda sıraya girdi. Yatırımcıların gündemine oturan tahmin ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar...

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından yeni tahminler peş peşe duyuruluyor. Yatırımcıların merakla beklediği tahmin açıklamalarına yenileri eklendi. ABD Merkez Bankası'nın (FED) geçen hafta paylaştığı, "Şahin" mesajlarının ardından dolar endeksinde yükselişler görülüyor.

10 AYIN EN YÜKSEK VERİSİ

2023 yılı sonuna kadar faiz artışlarında devam edebileceği işaret edilirken, beklenen den de uzun bir süre faizlerin yüksek kalabileceği paylaşılıyor. Piyasada etkili olan tahminler ile birlikte, dolar endeksi büyümeye devam ederken, ABD tahvil faizleri de arttı. Bu durum ise altın fiyatlarını baskılıyor.

Dolar endeksi 106,19 seviyesine kadar yükselmeyi başarırken, son 10 ayın en yüksek seviyelerine çıkmayı başardı. ABD'nin açıkladığı 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizleri ise 16 yılın ardından zirveye çıktı. Ons altın fiyatı bu durum karşısında 1909 dolara kadar geriledi.

0x0.webp

ADIM ADIM YÜKSELİYOR

Türkiye'de, dolar kurunun adım adım yükseldiği görülüyor. Yatırımcıların gözünden kaçmayan kur ise 27,45 seviyelerinden yeni rekora imzasını attı. Türkiye'de piyasaların kapanış saati 17.30 itibariyle yüzde 0,23 prim ile birlikte 27,26 seviyelerinden işlem gördü.

Uzmanlar tarafından gelen açıklamalara göre dolar kurundaki artışlar devam edecek. Ekonomi verilerine dikkat çekerek, değerlendirmeler üzerine, döviz üzerindeki baskıların yüksek kalabileceği ve dış kaynak sorunlarının gündemde yer edinebileceği konuşuluyor.

dolar-abd.gif

DOLAR ENDEKSİ 108 OLACAK

Dünyaca ünlü yatırım bankası olan Morgan Stanley analistleri ise dolar endeksine dair tahminde bulundu. Dolar endeksinin yükselmesine dikkat çekerek, 108 seviyelerine geleceğine dair öngörülerini paylaştı. ING analistleri ise, FED tarafından faiz artışının bir kez daha yaşanabileceğini tahmin ediyor.

ABD hükümetinin kapanabileceği endişesi ile birlikte tahvil ihaleleri öncesinde tedirginlik oluşturmasıyla yükseldiği ifade ediliyor. Dolar endeksinin yükselmeye devam edeceğine dikkatler çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN