Dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi! 2 gün sonra dolar bu kadar olacak: İşte TCMB'nin açıklaması

Dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi! 2 gün sonra dolar bu kadar olacak: İşte TCMB'nin açıklaması

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Dolar ve Euro'da yükselişler devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Mart sayısını yayınladı. Paylaşılan raporla birlikte 2023 yılının bitiminde görülecek dolar kuru beklentisi ortaya çıktı. Dolara Merkez Bankası müdahalesi! 2 gün sonra dolar bu seviyeyi görecek. Dolar borcu olanlar şimdiden hazırlıklı olun. İşte TCMB'nin açıklaması...

Geçtiğimiz hafta 19 TL seviyesini aşan dolar kuru yükselişine devam ediyor. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Mart sayısını yayınladı. 46 katılımcının verdiği cevapların ardından doların izleyeceği yön ortaya çıktı. Dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi! 2 gün sonra dolar bu seviyeleri görecek. Dolar borcu olanlar elinizi çabuk tutun. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların 2 gün sonra ulaşacağı seviye...

DOLAR KURUNA MERKEZ BANKASI MÜDAHELESİ

Kahramanmaraş depremi ile birlikte yükselişe geçen dolar kuru psikolojik sınır olan 19 TL seviyesini aşmış durumda. Yatırımcılar dolarda yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Mart sayısını yayınladı. Ekonomistler, maliyeti ne olursa olsun Merkez Bankası tarafından uygulanan ekonomik politikalarda 14 Mayıs seçimlerine kadar bir değişiklik olmasını beklemezken, seçimlerin sonuçlarının ne olacağı fark etmeksizin ülkeyi yaz aylarından itibaren acı bir reçetenin beklediği görüşü de iktisatçılar arasında ortak bir kabul haline gelmeye başladı.

gfgfgf-2023-03-31t145909-952.jpg

Yayınlanan raporda Mart ayında 31 finansal sektör, 4 reel sektör ve 11 profesyonel katılımcının verdiği yanıtlara göre hazırlanan rapor, ay sonunda ve yıl sonunda görülecek dolar kuruna yönelik tahminlerin ortalamasını da içermekte.

DOLAR 2 GÜN SONRA...

Raporda katılımcılara yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusuna verilen yanıtlarda 2023 yılının sonunda görülmesi muhtemel dolar kuru içinse 22.91 lirayı işaret etti. 12 aylık zaman dilimine yönelik beklentilerini de paylaşan uzmanlar, 2024 yılının Mart ayında ise dolar/TL paritesi için beklentinin 23.52 TL olduğu konusunda karar kıldı.

DOLAR YÜKSELİŞİNE DEVAM EDECEK Mİ?

Yayınlanan ankette daha şimdiden ay sonu tahminleri tutmadı. Mart ayının son gününde dolar/TL 19.18 seviyesine çıpa atmış durumda. 14 Mayıs'a yönelik uygulanan 'seçim ekonomisi' ve AKP hükümetinin seçmenlere yönelik birçok girişimi ise dolar kurunun yaz aylarında çok daha sert bir yükselişe imza atabileceğine yönelik tahminleri güçlendirdi.

gfgfgf-2023-03-31t145931-462.jpg

En düşük emekli maaşının 7500 TL'ye çıkarılması, Nisan itibariyle 2 milyon 250 bin EYT'linin emeklilik sistemine dahil edilecek olması, Elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan indirimlere ek olarak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin Temmuz ayında artırılacağının açıklanması, "Türk lirasında değer kaybı yaşanacak mı?" sorularını beraberinde getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN