Dolar kurunda 20 günlük tahmin! Elindeki doları bozduranlar bin pişman: O tarihte 40 TL olacak!

Dolar kurunda 20 günlük tahmin! Elindeki doları bozduranlar bin pişman: O tarihte 40 TL olacak!

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan hareketlilik ile birlikte uzman isimlerden tahminler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün 19,63 seviyesinden kapanış yapan dolar kuru bugün yatay düzlemde ilerliyor. Dolar / TL kurunda yaşanan son gelişmeler ise yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. Yatırımcıların sorusuna ise o isimden yanıt geldi. İşte tüm detaylar...

20 GÜN SONRA DOLARIN KADERİ!

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar ile birlikte inişli çıkışlı veriler gündemde yer alıyor. Yatırımcılar tarafından yakın takibe alınan son dakika gelişmeleri ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz gün itibariyle Kapalıçarşı'da 19,63 TL seviyelerinden kapanış yapan dolar kuru yeni güne yatay başladı. Yatay başlayan dolar kurunda milyonlarca yatırımcı yakın takibe aldı. Dolar kuruna dair kafalarda oluşan "Dolar kuru yükselecek mi?", "Dolar kuru düşecek mi?" ve "Doların durumu ne olacak" gibi sorulara o isim tarafından cevap geldi.

Dolar kuruna dair 20 günlük bir tahminde bulundu. Amerkia Merkez Bankası'nı (FED) işaret eden uzman isim elinde dolar olanlara seslendi.

dollar-exchange-rate-1.jpg

FED FAİZ KARARI MAYISTA ALINACAK!

Piyasalarda yaşanan hareketlilik ile birlikte ABD Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı toplantısının gününe dikkat çekti.

FED tarafından nisan ayında verilmesi beklenen kararın mayıs ayına aktarıldığı bilgisi paylaşıldı. Bir sonraki toplantının ise 2-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek 3 Mayıs akşamı kritik karar verilmiş olacak.

FED tarafından verilecek olan karara ise son 20 gün kalmasıyla birlikte uzman isim elinde dolar olan yatırımcıyı uyardı. Yatırımcıların dolar almalı mı, yoksa satmalı mı? sorusunu yanıtlayan uzman isim 20 gün sonrasına dair kritik tahminlerde bulundu.

dolarda-yukselis-suruyor-x7xn.webp

DOLAR KURUNDA 40 TL TAHMİNİ!

Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından geçtiğimiz ay yapılan toplantı ile birlikte politika faizinde 25 baz puan değerinde artışa gidilmişti. ABD Merkez Bankası (FED) aldığı karar ile birlikte faiz oranlarını yüzde 4,75 ile yüzde 5 aralığına yükseltti.

Son yaşanan artış ile politika faizi 2007 senesinden itibaren kaydedilen en yüksek aralığına yükseldi.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer tarafından paylaşılan görüşler sonrasında doların 36 TL'ye yükseleceği kısa bir süre içerisinde de 40 TL'ye yükseleceği bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN