Dolar kurunda kıyamet yaklaştı! Doları, altını, evi olanlar dikkat: Ekonomistler uyardı

Dolar kurunda kıyamet yaklaştı! Doları, altını, evi olanlar dikkat: Ekonomistler uyardı

Ünlü ekonomistten yatırımcılara sert uyarı geldi. Dolar kurunun 25 TL olacağını iddia eden Remzi Özdemir, döviz ve ev yatırımı yapanlara duyuruda bulundu. Dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişe karşı ekonomide şiddetli depremlerin yaşanacağını ifade etti. Peki yatırımcılar ne yapmalı? İşte tüm detaylar...

ÜNLÜ EKONOMİSTLERDEN KRİTİK UYARI

Piyasada yaşanan hareketlilik sonucunda ünlü ekonomistler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu'nun programında yatırımcılara uyarılar yapıldı. Murat Muratoğlu'nun sunduğu programa konuk olarak katılan ünlü ekonomist Remzi Özdemir ile piyasayı değerlendirdi.

Program esnasında dolar kurunun minimum 25 TL olacağını açıklayan Remzi Özdemir yatırımcıların yüreğine indirdi. Bu duruma sevinen yatırımcıları korkutan açıklamalarda bulunan Murat Muratoğlu ise "Ekonomide kıyamet kopacak" diyerek ekledi.

Son günlerde gündemde yer alan nakit avans limitleri ile Merkez Bankası kararını konu olarak ele alan Özdemir, doğru bir karar olduğuna dikkat çekti. Ekonomide son demleri yaşadığımızı belirten Özdemir, Merkez Bankası tarafından alınan kararın vatandaşa ekonomik krizi en etkili şekilde hissedeceğini ifade etti.

elinde-dolar-olanlar-dikkat-remzi-ozdemir-dev-stratejiyi-acikladi.jpg

SEÇİM SONRASI DOLAR TAHMİNİ

Dolar kuruna dair değerlendirmelerini aktaran ünlü ekonomist, bankalarda doların 21,5,09 TL seviyelerinden işlem gördüğünü belirtti. Dolar kuruna dair öngörülerini aktaran Özdemir, "25 TL ve üstü olmasına şaşırmam" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalınmasının ardından mevcut hükümetin döviz bulmakta zorluk çekeceğini iddia etti. Bu dönemde ise önümüzdeki 6 ay içinde ithal ürün getirmekte zorluk çekeceğimizi de vurguladı.

tahmini-asla-sasmadi-remzi-ozdemir-dolarin-gelecegi-noktayi-acikladi.webp

EV ALMAK YATIRIM MIDIR?

Konut yatırımı hakkında konuşan ünlü ekonomist Özdemir, konutun yatırım olup olmadığını cevapladı. Özdemir'in açıklamalarına ise şu şekilde;

"Bakın ister kabul edin ister etmeyin ama Emlak’ta kocaman bir balon var. Ev fiyatları son bir yılda yüzde 134-135 oranında zamlandı. Şu anda ise ev satışları yüzde 35 oranında azaldı. Kimse ev almak istemiyor zira kirada kalmak daha avantajlı. Unutmayın, satılmayan bir şeyin fiyatı her zaman düşer. Bunu şöyle anlatayım; -gerçi şu anda 2 milyona bir ev bulmak oldukça zor ama- 2 Milyon TL’niz varsa bankaya yatırdığınızda size aylık 44 bin TL gelir sağlıyor. Vatandaşta diyor ki ben bunun 20 bin TL’sini kiraya veririm geri kalan 24 bin lira da bana kalır. Vatandaş şimdi bunu düşünüyor ve böyle yapıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN