Dolar kurunda ortalığı yıkan tahmin! O tarihte 1 dolar 25 TL olacak

Dolar kurunda ortalığı yıkan tahmin! O tarihte 1 dolar 25 TL olacak

Son günlerde artış gösteren dolar kurunun kısa bir süre önce 19 bandını aştığı dikkat çekti. Sürekli olarak 18 seviyelerinde takılan dolar kurunun bugün itibariyle 19,26 TL seviyelerinde işlem gördüğü dikkat çekti. Dolar kurunda yaşanan artış ile birlikte uzman analistler tarafından değerlendirme yapıldı. FED faiz kararı açıklaması ile birlikte 25 TL açıklaması yapılarak yatırımcılara uyarılar verildi. İşte tüm detaylar...

DOLAR KURU DAHA FAZLA YÜKSELİR Mİ?

Ülkemizde alınan kararlar ile birlikte faiz indirimi uzun bir süredir devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 218 yılında faiz sebep enflasyon neticedir açıklaması ile birlikte düşürülmeye başlayan faiz kararı ile birlikte dolar kuru yukarı yönlü hareket etti. Dolar kurunun 10 ile 11 seviyelerine yükselmesi tepki görürken günümüzde ise 19 TL'nin de üzerinden işlem görüyor.

Ekranlarda 19,26 seviyelerinden işlem gördüğü dikkat çeken doların serbest piyasada 20 seviyelerinde olduğu iddialar arasında yer alıyor. Ayriyeten ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararı ile birlikte ülkemizde yer alan dolar kuru etkileniyor. Doların güvenli liman arayışı ile birlikte ABD Merkez Bankası (FED) tarafından "şahin" politikalarının kısa sürede sonlandırılacağına dair beklentilerle dolar/TL yön arayışına başladı.

Son yıllarda enflasyon ve resesyon tedirginliği arasında kalan yatırımcı vatandaşlar ise son gelişen olaylar ile birlikte resesyon tehlikesinin öne çıkmasıyla birlikte riskli varlıklara olan ilgisinde büyük bir azalma görüldü.

856d8053istock962388252.jpg

FAİZ ARTIRIMI SONA MI ERİYOR?

Küresel anlamda yaşanan gelişmeler ile birlikte dolar/TL, yükseliş ile başlaması ile birlikte önceki kapanışına göre yüzde 0,1 üzerinde olduğu 19,26 seviyelerinden işlem gördüğü belirtildi. Geçtiğimiz gün yaşanan yükseliş ile birlikte hareket halinde olan dolar kuru bir önceki gün yapılan kapanışa göre yüzde 0,1 oranında artış yaparak 19,24 seviyelerinden günü tamamladı.

Dolar endeksinin ise bugünlerde 101,9 ile eski kapanışının hemen altında dengelendiği göze çarptı. Diğer yandan para piyasasında yaşanan fiyatlandırmalar ile birlikte FED tarafından önümüzdeki ay itibariyle alınacak olan faiz kararı yüzde 55 ihtimalle artışların sonlandırılacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte seçim sonrası haziran ile temmuz ayı gibi dolar kurunun 24 TL ile 25 TL arasında olması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN