Dolar rekor kırdı, Nebati'nin sözleri yeniden gündem oldu: Seçimden sonra dövizde ralli olması söz konusu değil

Dolar kurunun TL karşısında tarihi değer kazanmasının ardından eski Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin seçimlerden önce katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Nebati, konuşmasında ". Spekülatif çalışmalar ve döviz kurlarında ikili fiyat oluşması belki bu dedikoduları bir miktar güçlendiriyor olsa bile, bu hemen seçim sonrasında dengeye gelecek. Bir ralli olması söz konusu değil." ifadelerini kullanmıştı. Dolar kuru bugün 23 lirayı aşarken euro ise 25 lirayı geçti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 28 Mayıs seçimlerinden önce katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Nebati o konuşmasında, seçimden sonra döviz piyasasının dengeye geleceğini ve bir ralli olmasının söz konusu olmadığını söylemişti. Ancak dolar kuru bugün 23 lirayı aştı, euro kuru ise 25 liranın üstünü gördü.

Nebati’nin seçimden önce yaptığı açıklama şu şekilde:

Fısıltı gazetesinden çıkan dedikoduları bir kenara atın. Vatandaşlarımızın 20 Aralık 2021 öncesinde yaşadıkları, günlük ve anlık olarak döviz kurlarındaki o rallinin tekrar gerçekleşeceğine ilişkin dedikodular gerçeği yansıtmıyor. Makro ekonomik göstergeler döviz kurlarında herhangi bir ralliyi gerektirmiyor. Spekülatif çalışmalar ve döviz kurlarında ikili fiyat oluşması belki bu dedikoduları bir miktar güçlendiriyor olsa bile, bu hemen seçim sonrasında dengeye gelecek. Bir ralli olması söz konusu değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN