Erken Uyarı Sistemi devreye girdi: O il için kritik uyarı! Meteoroloji saat verdi, su baskınlarına hazır olun!

Erken Uyarı Sistemi devreye girdi: O il için kritik uyarı! Meteoroloji saat verdi, su baskınlarına hazır olun!

Yurdun bazı bölgelerinde sele neden olan aşırı yağışlar devam ediyor. Meteoroloji bu kez Ege Bölgesi'ndeki bir il için saat vererek uyarıda bulundu. İşte, su baskını beklenen o il...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın İç Ege (İzmir'in iç ve kuzeyi, Manisa, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri) ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik'in güney kesimlerinde sağanağın yerel kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) ve gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ İZMİR İÇİN SAAT VERDİ

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın (8 Haziran 2023 Perşembe günü) saat 12.00'den sonra Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bornova, Kemalpaşa, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde, yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

EGE BÖLGESİ'NE KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Aydın'ın iç kesimlerinde görülmesi beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (8 Haziran 2023 Perşembe) Aydın’ın iç kesimlerinde (Germencik, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova, Efeler, Çine, Köşk, Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Nazilli, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent çevrelerinde) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan bir başka açıklamada, "Balıkesir'in güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Balıkesir’'in güney kesimlerinde Savaştepe, İvrindi, Kepsut, Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji geçtiğimiz günlere sele mahsur kalan Denizli için uyarıda bulundu. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 08 Haziran 2023 Perşembe günü Denizli çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Yağışın 08 Haziran 2023 saat 12.00'de başlayıp 20.00'da son bulacağını tahmin ediliyor.

ESKİŞEHİR VE BURSA 'SARI KOD' UYARISI

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarısına göre, yarın 12.00 ile 20.00 saatleri arasında beklenen yağışla ilgili, "Gök gürültülü sağanak yağışın, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Bursa ilinin güney ve doğu (Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık, Keles, İnegöl, Yenişehir), Eskişehir'in batı (Seyitgazi, İnönü Han, Sarıcakaya, Mihalgazi) kesimlerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa'da altı ilçe için sarı uyarıda bulundu. Mustafakemalpaşa, Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık, Keles ve İnegöl ilçelerini kapsayan ve yarın 12.00’dan başlayıp, saat 20.00'a kadar sürmesi beklenen uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN