Meksika'da Türkiye skandalı: Depremzedeler için bağışlanan ürünleri markette sattılar

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için Mexico City belediyesine pirinç ve tuvalet kağıdı gönderdi. Bağışladığı ürünlerin içine Apple Airtag koyarak gönderdiklerini takip eden Cerdeira, belediyenin ürünleri Türkiye'ye göndermediğini ve markete sattığını açıkladı.

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, Mexico City Hükümeti'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için yürütülen gıda toplama ve dağıtım sürecine yaşanan usulsüzlükleri ortaya çıkardı.

Cerdeira, başkentteki Zócalo toplama merkezinde bağışladığı bir paket tuvalet kağıdı ve bir torba pirincin hareketlerini takip etmek için Apple'ın AirTag adlı takip cihazını yerleştirdiğini söyledi. Toplanan 30 tonluk yardımları Meksika Eyaleti, Santa Lucía Havalimanı'ndaki Milli Savunma Bakanlığı'nın (Sedena) hangarına gönderildi.

cvcvvc.jpg

Apple'ın AirTag adlı takip cihazı bağışlanan ürünlerin içine yerleştirildi.

Gazeteci Cerdeira'nın Airtag teknolojisi ile takip ettiği ürünlerin, Türkiye'ye gönderilmediği belediye tarafından yerel bir markete satıldığı ortaya çıktı. Skandalın açığa çıkmasıyla birlikte Mexico City belediyesi büyük bir tepkiyle karşılaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN