Telefonunuzun kamerasını hemen kontrol edin, siz de aldatılmış olabilirsiniz! Böyle sahtekarlık görülmedi

Üç kameralı cep telefonları aslında kaç kameralı? Soru biraz tuhaf gelebilir ancak İstanbul'da bir telefon tamircisi işte bu soruyu sormamıza neden olacak bir video çekti. İşte, görenleri şaşırtan o video...

Cep telefonu tamircisi Yakup Seçkin, üç kameralı olarak satın alınan bir cihazı tamir için açtığında tek kamera ile karşılaştı. Şaşkınlığını, çektiği bir videoyla anlattı.

"Aynı şekilde baktık, üç kamera gözüküyor ama tek kamera var. Resmen sahtekarlık bu, ne düşünebilirim ki... Yani üç kamera söylenip tek kamera çıkıyor."

ÜÇ KAMERALI CEP TELEFON TEK KAMERALI ÇIKTI

Haber Global'den Emre Timur'un haberine göre, dışarıdan bakıldığında üç, içi açıldığındaysa tek kamerası bulunuyor. Cep telefonlarındaki bu kamera oyunu, anakart açıldığında ortaya çıkıyor.

"Nitelikli dolandırıcılık bir şey. Güvenilir yerlerden almayı düşünüyoruz her zaman, düzgün markalardan."

Yakup Seçkin, cep telefonu tamiratı yapıyor ve ona bir gün bir telefon geldi ve telefonu tamir için açtığında aslında üç kamerası var gibi görünen telefonun tek kamerası olduğunu fark etti.

Cep telefonu tamircisi Yakup Seçkin'e tamir için bu telefon gönderildi. İçini açtığında ise gözlerine inanamadı çünkü kapağın altında üç değil tek kamera vardı.

DIŞARIDAN BAKINCA SAHTEKARLIK ASLA ANLAŞILMIYOR

"Şimdi yanımıza bir telefon var ve telefonun aslında üç kamerası olduğu yazıyor özelliklerinde ve dışarıdan da öyle gözüküyor. Şimdi o zaman bir açalım ve çıkacak...

Sıfır telefonu açalım ilk başta. Şu anda üç tane kamera görüyorum ben. Doğrudur, üç kamera gözüküyor, gördüğünüz gibi bir, iki, üç tane kamerası var. Bir de açalım o zaman açalım bakalım doğru mu değil mi...

Tek kamera çıktı. Yani şu iki tane görüntüye aslında lens yapmışlar plastik parça bunlar, sıfır telefon gördüğünüz gibi...

Sizce bu telefonun kaç kamerası var? Üç. Kapağı kaldırıp bakarsanız kaç tane varmış? Bir. Bilmiyorum yani aldatmaca mıdır nedir telefonun markasını da bilmiyorum."

VİDEO ÇEKTİĞİ İÇİN İHTARNAME GÖNDERDİLER

Yakup Seçkin olayı bir video haline getirdi ve sosyal medya üzerinden tüketicilere sundu. Birkaç gün sonrasında ise eline bu ihtarname geldi.

"Whatsapp danışma hattına girdiğimizde modelini yazdık, 'kamera özellikleri' diye sorduk, kamera özelliklerinde üç tane arka kamera olduğu söyleniyor. Whatsapp bilgi hattında bile üç kamera olduğunu zannediyorlar ama başka internet sitelerinde, alışveriş sitelerinde nasıl satılıyor bu telefon diye baktık, yine üç tane arka kamera olarak gözüküyor."

Çektiği video bir milyondan fazla izlenen Yakup Seçkin, markanın tüketiciyi aldattığını ve videoyu silmeyeceğini söylüyor.

"Şu kamera var gözüküyor, üç kamera varken biz orijinalini açtığımızda tek kamera varsa bu cihazda, bunu herkes öğrenecek. Kendi firma yetkililerinin açıklaması yapmasını bekliyoruz."

İlgili Haberler