Kış geri döndü! O günden itibaren adeta donacağız... Yaramaz çocuk Türkiye'yi fena vuracak

Kış geri döndü! O günden itibaren adeta donacağız... Yaramaz çocuk Türkiye'yi fena vuracak

El Nino 'Yaramaz çocuk' hava sistemi Türkiye'yi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Meteorologlar El Nino ile ilgili yeni uyarılarda bulundu. Uzmanlar dondurucu hava uyarısında bulunarak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Türkiye'nin ünlü meteorologlarından Kerem Ökten, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla El Nino hava sisteminin Türkiye'yi etkileyeceğini ve yaz aylarının oldukça serin ve yağışlı geçeceğini belirtti. Ökten, haziran ayına ilişkin de uyarılarda bulunarak sosyal medya hesabından vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

El Nino hava sistemi, deniz suyu sıcaklıklarındaki değişimlerle ortaya çıkan bir meteorolojik olaydır ve dünya genelinde hava şartlarını etkileyebilir. Ökten'in bu uyarısıyla birlikte, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde serin ve yağışlı bir yaz mevsimi geçirebileceği öngörülmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Özellikle sıcak havalara alıştığımız yaz aylarında beklenen serinlik, vatandaşların giyim ve aktivitelerini etkileyeceği gibi tarım ve turizm sektörlerini de etkileyebilir. Serin hava koşullarının ay ortasına kadar devam etmesi durumunda, sıcaklıkların artmasıyla birlikte dikkatli olunması gereken kuvvetli sıcaklarla karşılaşma ihtimali de bulunmaktadır.

ÖKTEN TARİH VEREREK UYARDI

Ökten, haziran ayına ilişkin de uyarılarda bulunarak sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı: "Türkiye'de yarın beklenen sıcak havalardan sonra, Cuma gününden itibaren havalar tekrar serinliyor. Özellikle akşamlar daha üşütücü olacak. Cuma günü başlayacak serin süreç, ay ortasına kadar devam edecek. Ay ortası Türkiye'ye kuvvetli sıcakların gelme ihtimali var."

Meteorolog Kerem Ökten'in uyarısı, halkın bilinçlenmesine ve mevsim koşullarına uygun önlemler almasına yardımcı olacaktır. Özellikle vatandaşların giyim seçimlerini ve dış mekan etkinliklerini bu bilgiler ışığında planlamaları önemlidir. Aynı şekilde tarım sektörü de yaz ürünlerinin yetişmesi ve hasat süreçlerini bu hava koşullarına göre düzenleyebilir.

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

7 HAZİRAN ÇARŞAMBA

1-006.jpg

8 HAZİRAN

2-011.jpg

9 HAZİRAN CUMA

3-001.jpg10 HAZİRAN CUMARTESİ

4.jpg

11 HAZİRAN PAZAR

5.jpg

El Nino'nun etkileri, meteoroloji uzmanları tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve halka duyurulmaktadır. Bu sayede, vatandaşlar önceden bilgilendirilerek olası risklere karşı hazırlıklı olabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN