Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak

Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak

Dolar kurlarındaki hareketlilik devam ederken bu rakamlar ünlü ekonomisti bile tedirgin etti. 19 TL seviyesine yükselen dolar fiyatlarının yılsonuna kadar rekor seviyeye ulaşacağı söylendi. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…

Kurlardaki dengesizlik devam ederken uzman isimlerden gelen açıklamalarda yatırımcıları korkutuyor.14 Mayıs 2023 seçimlerine işaret eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, seçim öncesinde radikal bir artış olacağının altını çizdi. Sürpriz bir artış olabilir ifadelerini kullanan Geçer, psikolojik sınır olarak kabul edilen 19 bandının üzerinde görülen dolar fiyatları için "uçurumun kıyısında" uyarısında bulundu. 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısı için sayılı saatler kala piyasa beklentilerinde de 25 ila 50 baz puanlık bir faiz artışının olabileceğini düşünülüyor. Powell'ın açıklamaları ile birlikte bankaların zor durumda kalabileceği ifade edilirken faiz artışı beklentilerinin de düştüğü aktarıldı. Bazı finans kuruluşlarında ise faiz artırımı yapılmayacağı düşünülüyor. Herkesin merakla araştırdığı dolar fiyatları hakkındaki açıklamalar ise ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…

DOLAR FİYATLARI REKORA KOŞUYOR

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Gözler 21-22 Mart tarihlerine çevrilirken FED toplantısının ardından 25 baz puanlık faiz artırımının açıklanması bekleniyor. Alınan kararların ABD için uzun süreli sıkıp para politikalarına uygun olarak alınacağı ifade edilirken dolar kurunda güçlü bir mesaj olarak yorumlanabileceğinin altı çizildi.

selcuk-gecer-dolar-aciklamasi-1.jpg

Türkiye'nin ekonomik durumunun normal şartlarda dolar kurunun yükselmesine neden olduğu ifade edilirken son 7 ay içerisinde yalnızca ufak artışların yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Ekonomik değişikliğin yapılmadığı dile getirilirken yalnızca geçici olarak görülen bir durum olduğu vurgulandı. 14 Mayıs seçimlerine kadar dolar kurlarında herhangi bir artış olmayacağı dile getirilirken seçimlerden sonra radikal bir dolar artışı yaşanmasının sürpriz olacağı söylendi.

SEÇİMLERDEN SONRA İŞLER DEĞİŞECEK


14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin ardından Türkiye'de radikal bir dolar artışının sürpriz olacağını ifade eden Selçuk Geçer, 21-22 Mart'ta yapılacak ve FED toplantısı için 25 ile 50 baz puanlık bir artış yapılabileceğinin altını çizdi. Geçer, FED başkanına 22 mart gecesinde açıklayacağı 25 baz puanlık faiz artışının yukarı yönlü bir hareket sağlayacağını belirtti. Türkiye'de 7 aydır Yükseliş göstermeyen dolar kurunun yatıştırılmasının yapısal ekonomik değişikliğe neden olacağını belirten uzman isim, seçimlerin ardından yukarı yönlü bir kırılma yaşanacağının altını çizdi.

dolarlar-001.jpg
Geçer, AK Parti'nin seçimi esi kazanmasıyla "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımının terk edilmemesi durumunda Haziran sonrasında dolar fiyatlarının önce 26 TL, Aralık sonunda ise 40 TL seviyelerine ulaşabileceğini söyledi. Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını dile getiren Selçuk Geçer, piyasalarda görülebilecek durumları aktardığını söyledi.

ANKET SONUÇLARI BELLİ OLDU


Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Türkiye'deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla beklentisinin düştüğü ifade edilirken %3,5 olarak kayıtlara geçtiği vurgulandı. Gelecek yıl kim büyüme beklentisinin ise %4.4 de düştüğü belirtilirken TCMB'nin politika faiz beklentisi ile cari ay ve 3 ay sonrası için %8,50 12 ay sonrası içinde %12,83 rakamlarını belirlediği açıklandı.

selcuk-gecer-dolari-satmayin-dedi.jpg
Anket sonuçları kapsamında dolar kurunun yılsonunda 22,91 TL 12 ay sonra ise 23,52 TL'ye yükselebileceği belirtildi. Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan yılsonu verilerine endişe oluşturduğunu ifade ederken “İNŞALLAH ORADA KALIR" açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN