Dolar/ TL kuru nal gibi çakılacak! ABD’den kritik tarih geldi: O seviyeye düşüyor

Dolar/ TL kuru nal gibi çakılacak! ABD’den kritik tarih geldi: O seviyeye düşüyor

Dolar/TL kuru düşecek mi? 1 dolar kaç TL oldu? gibi sorular en çok merak edilenler arasında. Elinde dolar olanlara kötü haber geldi. ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Wells Fargo’dan dolar/ TL kuruna ilişkin kritik açıklama yapıldı. Dolar nal gibi çakılacak. Tarih verildi

ABD’nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, yayımladığı uluslararası ekonomik görünüm raporunda dolar/TL’nin 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gerileyeceği öngörüsünde bulundu.

Bankanın ekonomistleri tarafından hazırlanan rapora göre, dolar/TL’nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 seviyesine yükseleceği, ikinci çeyreğinde ise 30,50 seviyesine düşeceği tahmin ediliyor.

img-1772.jpeg

Rapor, devam eden çeyreklerde de dolar/TL’de bu düşüşün devam edeceğini öngörüyor. Banka ayrıca, 2025 yılının ilk çeyreğinde dolar/TL’nin 29, ikinci çeyreğinde ise 28,50 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyor.

Wells Fargo’nun analizine göre, 2024 yılı ilerledikçe ABD dolarının genel olarak değer kaybedeceği öngörülüyor. Banka, ABD’nin yavaşlayan ekonomik büyümesi ve faiz oranlarının düşmesi gibi faktörlerin dolar üzerinde baskı yaratacağını belirtiyor.
Ayrıca, ABD dolarının G10 ve gelişmekte olan para birimleri karşısında ılımlı bir şekilde değer kaybetmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN