Dolar ve Euro kuru 20 Mayıs Pazartesi ne kadar? Dolar yatay seyrediyor

Dolar ve Euro kuru 20 Mayıs Pazartesi ne kadar? Dolar yatay seyrediyor

Dolar ve Euro kurunun 20 Mayıs Pazartesi sabahına nasıl başladığı araştırılıyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar kurunun geçen haftanın kapanışına paralel yatay bir seyir izlediği görüldü. Peki dolar ve Euro 20 Mayıs Pazartesi günü kaç TL? İşte detaylar…

Döviz kurlarının haftanın ilk gününe nasıl başladığı piyasalar tarafından izleniyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın S-400 açıklaması, İran’ın ‘ABD ile savaş yok’ çıkışı ve Suudi Arabistan’dan gelen açıklamaların ardından dolar kurunda dalgalanmalar izlenmişti. Geçen haftanın son işlem gününde 6,03 seviyelerinde işlem gören dolar kuru, şu an itibarıyla 6,08 TL seviyelerinde seyrediyor. İşte günlü dolar ve Euro fiyatları ile ilgili aradıklarınız…

TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Dolar bugün ne kadar?

Piyasa İstanbul seçimlerini, doların yükselmesine engel olmadı adına alınan tedbirleri ve dış politikadaki S-400 gelişmelerini takip ederken dolar/TL haftaya 6.07'nin altında başlamıştı. ABD ile İran arasındaki tansiyonu yükselten açıklamalar da piyasalar tarafından takip ediliyorken, dolar kuru saat 10:00 itibarıyla 6,08 TL seviyelerinde işlem görüyor.

19-05/20/dolar-ve-euro-kuru-20-mayis-pazartesi-ne-kadar-dolar-yatay-seyrediyor.jpg

Euro ne kadar?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif’in, “ABD ile savaş olmayacak” çıkışı, S-400 hava savunma sistemiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “S-400'le ilgili konuyu bitirdik. S-400 konusunda geri adım atma gibi bir şey söz konusu değil, o iş bitti.” Şeklindeki açıklaması, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr’in, Suudi petrol tankerlerine “sabotaj” düzenlenmesinin ardından bölgede savaş istemediklerini fakat tarafların savaşı seçmesi durumunda “tüm güçleriyle” cevap vermeye hazır olduklarını açıklaması, dolar fiyatlarının doğrudan etkilenmesine neden oldu. Dolar kuru şu an itibarıyla 6,08 TL seviyelerinde işlemlerini sürdürürken, Euro da 6,77 TL seviyelerinde seyrediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN