Dolar ve euroda ibre yukarı yönlü

Dolar ve euroda ibre yukarı yönlü

Türk Lirası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomik kurtuluş savaşı' açıklaması sonrası dün, dolar karşısında en sert değer kayıplarından birini yaşadı. 13,50 ile zirveyi gören dolar bu sabah da 13'ün üzerinde işlem görüyor, euro/TL ise 14,58 seviyelerinde. Altının gram fiyatı da 730-740 lira aralığında seyrediyor.

Eylül ayından bu yana kesintisiz olarak değer kaybını sürdüren Türk Lirası, dün tarihinin en sert kayıplarından birini yaşadı. Gün içerisinde 2,15 lira yükselen dolar/TL'de değer kaybı yüzde 18'in üzerine çıktı.

13,50 ile zirvesini yenileyen dolar/TL, akşam saatlerinde 13 liranın altında dalgalandı ve bu sabah da 13 civarında değerleniyor.

Tarihi zirvesini 15,20'ye taşıdıktan sonra akşam saatlerinde yönünü 14,50'nin altına çeviren euro/TL de 14,58 seviyelerinden el değiştiriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, salı günü küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen dolar/TL’nin 13 seviyesini aşmasıyla 770 TL’nin üzerini görerek rekor tazelemişti. Altının gram fiyatı bu sabah ise 730-740 lira aralığında seyrediyor.

Dün, güne 660 lira bandında başlayan gram altın bir günde 100 lira değerlenmişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN UYARI GELDİ

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) dün akşam Türkiye piyasaları kapandıktan sonra döviz kurlarındaki aşırı oynaklığa ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Merkez Bankası’nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü olmadığı belirtilirken şöyle denildi:

“Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN